Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 17-05-2010, 19:51   #11
Denizkızı35
Kaptan
 
Denizkızı35 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.03.10
Mesaj Sayısı: 328
Varsayılan

Tebrikler musatafa bey adabeyleri gerçekten harika görünüyor çorba konusuna katılıyorum
Paylaşım için teşekkürler
__________________
Denizkızı35
Bahar&Gökhan
Özbek-Urla-İZMİR
0506 854 17 22
Kalpleriniz Mutlulukla Oltalarınız Balıkla Dolsun
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Denizkızı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 18-05-2010, 08:11   #12
Kamil ESEN
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 29.05.08
Mesaj Sayısı: 1.500
Varsayılan

Güzel bir av olmuş, tebrikler. Afiyetler olsun..
__________________
Kamil
Kamil ESEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2010, 12:01   #13
Ahmet TARİH
Moderator
 
Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.04.10
Şehir: İstanbul - 1.Levent
Yaş: 51
Mesaj Sayısı: 641
Varsayılan Balık çorbası

Mustafa kardeşim balıklar gerçekten harika. Tebrikler.
Bu arada birçok kez balık çorbası yaptım ancak bu tür balıkla hiç denemedim.
Ben sana nasıl yapıldığından biraz bahis edeyim, balık seçimini sen yaparsın artık. Bu arada ben genellikle levrek ile yapıyorum çok lezzetli oluyor.

BALIK ÇORBASI:
Tencereye biraz sıvı yağ birazda tereyağ koy erit. Üzerine 1-2 yemek kaşığı tepeleme beyaz un koy ve birkaç dakika unu kavur. Un çorbanın kıvanımı arttırmak için kullanılıyor. Üzerine yeterli miktarda kaynar su dök karıştır. (Çorba ve balık durumuna göre un ve su durumunu ayarlaman gerekir). Suyu yavaş yavaş dök ve karıştır ki un iyice su içinde erisin, topak topak olmasın. Daha sonra ince ve tercihen küp şeklinde kesilmiş 1 adet iri havuç ile 1 adet iri patatesi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, isteğine bağlı miktarda sarımsağı ve istenilen boyutlarda doğranmış kılçıksız balık etini tencereye at. (Sanırım senin tuttuğun balığın önce derisini tulum çıkarıp sonra fileto yapman ve doğraman gerekecek). tüm malzeme aynı anda tencereye atıldıktan sonra kaynamaya bırak, kaynama gerçekleştikten sonra altını kıs ve kısık ateşte patetes ile havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam et.
Bundan sonra yapman gereken tek şey tuz ve kara biberini ayarlaman

AFİYET OLSUN
__________________
Ahmet TARİH
İSTANBUL/1973
A Rh+
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2010, 20:45   #14
Fedai
Çımacı
 
Fedai kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 08.01.09
Mesaj Sayısı: 77
Varsayılan

Emeginize saglık tesekkur ederim..
__________________
Fedai Kardeş
12 Eylül 1964
Gebze / Kocaeli




Gülümse Kaderine
Fedai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-06-2010, 15:07   #15
Balikci Alp
Tayfa
 
Balikci Alp kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 01.06.10
Şehir: Urla, İzmir
Mesaj Sayısı: 228
Varsayılan

Tebrik ederim, genel fikra katılıyorum, çorbası çok güzel olur
Balikci Alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-06-2010, 17:47   #16
İlyas Reis
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 25.05.10
Mesaj Sayısı: 47
Varsayılan Sayın Kardeşim,nasiplisin

Adabeylerinin avlanıldığı yerlerin kayalık olduğunu iyi biliyorum.Güzel bir nasibiniz olmuş.tebrik ediyorum.O bölgeden herzaman yoklamalardan geçit balığı da olsa balık alma sebebiniz var.
İlyas Reis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-06-2010, 18:54   #17
brkknc
Tayfa
 
brkknc kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 22.04.10
Mesaj Sayısı: 238
Varsayılan

elinize emeğinize sağlık avlarınız daim olsun, iyi akşamlar dilerim..
__________________
DÜNYAYI SEL ALMIŞ ÖRDEĞE VIZ GELMİŞ

Burak EKİNCİ
İzmir/Karşıyaka
15.11.1973
B RH-
brkknc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sığacıkta (Seferihisar/İzmir) 1100 gr Sinarit ... ejder_balikci DENİZ AVI (TEKNEDEN) 35 30-10-2010 12:12
Sığacık Seferihisar İzmir ahmetkaptan Tanışma 7 03-02-2010 22:10
Çipura sinarit Sığacıkta ahmetkaptan FOTOĞRAFLARIMIZ 13 02-02-2010 22:23
Sığacık Seferihisar İzmir Kılıç avı bereketliydi ahmetkaptan FOTOĞRAFLARIMIZ 4 01-02-2010 22:30
sığacıkta balık avı barbacosta Organizasyonlar 3 16-09-2008 13:56


Saat 11:21.