Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-03-2006, 03:51   #1
turna
Kaptan

turna kullanıcısının avatarı

Arkadaşlar şov yapmak isteyen kişiyerin oyununa kesinlikle gelmeyelim vede bu adamların söyledikleri laflara kafayı takıp kimse canını sıkmasın.deprem dedenin dediği en doğrusu bana göre,depremin nerede ve ne zaman olacağını kimse bilemez diyor ,doğru söylüyor.bu öğetim üyeleri depremi çok iyi biliyorlardıda bundan öncekileri neden bilemediler.deprem dede öne çıktı onlarda bunu kıskandılar ortaya çeşitli laflar atıyorlar.güneş tutulması bilimsel ama deprem değil,japon'lar bile bu işle çok uğraşıyorlar fakat bu güne kadar bilimsel bır şey bulamadıldr.Herkes sakin olsun ve günlük yaşantısına aynen devam etsin derim.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 31-03-2006, 04:27   #2
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
turna tafarından gönderildi
Arkadaşlar şov yapmak isteyen kişiyerin oyununa kesinlikle gelmeyelim vede bu adamların söyledikleri laflara kafayı takıp kimse canını sıkmasın.deprem dedenin dediği en doğrusu bana göre,depremin nerede ve ne zaman olacağını kimse bilemez diyor ,doğru söylüyor.bu öğetim üyeleri depremi çok iyi biliyorlardıda bundan öncekileri neden bilemediler.deprem dede öne çıktı onlarda bunu kıskandılar ortaya çeşitli laflar atıyorlar.güneş tutulması bilimsel ama deprem değil,japon'lar bile bu işle çok uğraşıyorlar fakat bu güne kadar bilimsel bır şey bulamadıldr.Herkes sakin olsun ve günlük yaşantısına aynen devam etsin derim.
Sonuna kadar katılıyorum.
Böyle bir saçmalığa inanmamalıyız diye düşünüyorum.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-2006, 06:31   #3
VOLKAN
Miço

VOLKAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Sonuna kadar katılıyorum.
Böyle bir saçmalığa inanmamalıyız diye düşünüyorum.
vallah taygun aynı şeyler İzmir icin gecerli olsaydı inan seninde şu an aklında soru işareti kalırdıı gölcük depremini yaşadım 17 ağustos tan 3 4 ay sonra bır soylenti cıktı şu gun deprem olcak dıye sacma gelıyor inanmıyorsun ama dedğim gıbı kafata soru işareti kalıyor ve o gece eve gırmedık gerci netıcesınde hic bişey olmadı deprem fılan ama acaba kelımesi insanın aklını karşıtırıyor onun ıcın Tokatlılarıı anlıyorum

ACABA!!!

dalamamanın acısını bilirmisiniz?

orfozvolkan@hotmail.com
VOLKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-2006, 07:15   #4
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Arkadaşlar,

Güneş tutulması muhteşem bir olay. Son tutulmayı elime geçen bir röntgen filminin karanlık bölgesini kullanarak izledim. İnanın, bu tüm olumsuz şeyler aklımdan geçti.. Fakat asıl tuhaflık gün ortasında zifiri karanlık olması. Bu kasvet bile yetiyor olumsuz düşünmeye. Depremler ile güneş veya ay tutulmaları arasında direkt bir bağ olmadığını söyleyenler de bilim adamları. Doğrusu, hangisine inanacağımızı şaşırdık.

Umarım Serkan'ın bizlere ilettiği habere kaynak olan profesör hatalı bir hesap yapmış veya yanlış bir kanıya kapılmış olsun. Ülkemizin gerçeği olan depreme yeterince hazır olmadığımız düşünülürse, bunu dilemekten başka çaremiz yok gibi...

Saygılarımla....

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-03-2006, 05:57   #5
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Alıntı:
turna tafarından gönderildi
İşte bilinçli bir insan.
Ben de aynen sözlerinize katılıyorum.
Olacaksa olur. Hayat devam ediyor. Kendimizi kasarak sadece sinir hastası oluruz. Paranoyanın gereği yok. Deprem olduğu anda doğru davranışları gösteriyorsak bu kafidir...
Saygılar....

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-2006, 03:25   #6
aserkansatı
Guest

Niksarlı deprem korkusu ilçeyi boşalttı

Soner KAVAK- Yüksel MENEKŞE/NİKSAR (Tokat), (DHA)

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı. İlçenin bir bölümü günler öncesinden kurulan çadırlara yerleşirken, dün gece de söylentilerin artması üzerine halk araçlarıyla Çamiçi Yaylası ile Tokat'taki yakınlarına gitmek üzere yola çıkanca karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

Niksar İlçesi'nde çok sayıda kişi, günler öncesinden evlerinin bahçeleri ile açık alanlara çadırlarını kurdu. Bazı kişiler bu çadırlara hemen taşınırken, çoğu kişi evlerinde kaldı. Niksarlılar, güneş tutulmasının gerçekleşmesi ardından ise çadırlara geçti. Çadırlarına soba kuran, yataklarını getiren aileler 5-6 kişi bir arada kalmaya başladı.

Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Musatfa Yıldırım'ın “Güneş tutulması sonrasında 3-10 nisan tarihleri arasında 6.8-7.2 büyüklüğünde deprem olacak” iddiası üzerine, günlerdir tedirgin olan halk, gece saat 22.30 sıralarında yayılan “Reşadiye İlçesi'nde kaplıcanın suları ısındı, su seviyesi arttı. Deprem geliyor” söylentisi ile korkuya kapıldı.

Bu söylenti sadece dakikalar içersinde 45 bin nüfuslu tüm ilçeye yayıldı. İlçede yüzlerce vatandaş günler öncesinden kurdukları çadırda yaşamaya başlamıştı. Herşeye rağmen evlerinde kalan vatandaşlar ise bu söylenti üzerine paniğe kapıldı. Niksarlıların büyük bölümü otomobilleriyle şehri terk edip, Tokat ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek üzere yola çıktı. Çok sayıda vatandaş da, depremde hasar görmeyeceğini düşündüğü Çamiçi Yaylası’ndaki evlerine gitti.

POLİS, TALAN VE HIRSIZLIĞA ÖNLEM ALDI

Şehirden ayrılmayan, çadırı olmayan vatandaşlar da araçlarıyla açık arazilere gidip, geceyi araçlarında geçirdi. İlçede yaşanan bu panik havası nedeniyle Emniyet Müdürüğlü'nde tüm izinler kaldırıldı, izinli olan personel göreve çağrılarak, boşalan mahallelerde hırsızlık ve talan olaylarına karşı önlem alındı. Polis, sokakta bekleyen vatandaşları da evlerine dönmeleri için ikna etmeye çalıştı.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları