|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mehmet Abi kafa çevirme tekniğinde açıkçası ben de çok iyi değilim, çünkü fazla denemem olmadı ama kafanın alt kısmındaki açıklıklardan tutup kazak ters-yüz eder gibi kafayı çevirmek gerektiğini biliyorum. Açıkçası tarifle anlatmak zor, yaparken görmek gerekiyor. Bu şekilde hayvan çok daha çabuk ölüyor. Sonrasında ahtapotu vurmak lazım. Vurma işlemi sırasında köpük çıkar. Bu köpük bitene kadar vurmak gerek. Daha sonra da sirke ile düdüklü tencerede yaklaşık 30-45 dakika kadar haşlıyorum ben. Derisi kendiliğinden atıyor. Salata için doğrayıp bol zeytinyağı-sirke ile.... neyse bu kısımlara girmeyeyim şimdi
![]() ![]() ![]() haşlamadan derisi ile birlikte ızgara üzerinde yapıldığını da duydum ama ben hiç denemedim. haşlayıp derisini attıktan sonra yahnisi, kızartması vs. de yapılabilir...
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ahtapot Salatasi | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 7 | 13-09-2006 16:28 |
Beslenme Türleri | uzman | SAĞLIK | 13 | 12-09-2006 10:24 |
Kalamar Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 19 | 09-05-2006 16:02 |
Sübye Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 7 | 23-01-2006 22:29 |
Ahtapot Izgara | aserkansatı | Balık Yemekleri | 5 | 22-10-2005 05:50 |