|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mehmet Abi kafa çevirme tekniğinde açıkçası ben de çok iyi değilim, çünkü fazla denemem olmadı ama kafanın alt kısmındaki açıklıklardan tutup kazak ters-yüz eder gibi kafayı çevirmek gerektiğini biliyorum. Açıkçası tarifle anlatmak zor, yaparken görmek gerekiyor. Bu şekilde hayvan çok daha çabuk ölüyor. Sonrasında ahtapotu vurmak lazım. Vurma işlemi sırasında köpük çıkar. Bu köpük bitene kadar vurmak gerek. Daha sonra da sirke ile düdüklü tencerede yaklaşık 30-45 dakika kadar haşlıyorum ben. Derisi kendiliğinden atıyor. Salata için doğrayıp bol zeytinyağı-sirke ile.... neyse bu kısımlara girmeyeyim şimdi
![]() ![]() ![]() haşlamadan derisi ile birlikte ızgara üzerinde yapıldığını da duydum ama ben hiç denemedim. haşlayıp derisini attıktan sonra yahnisi, kızartması vs. de yapılabilir...
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Pişirme olayıda aynen mert abinin dediği gibi. Geçenlerde yahnisini yapmıştık parmaklarımı yiyordum az kalsın ![]() Fakat şöyle bir durum var Mehmet abi bu ahtapot en az 2 kg civarı olmalı düdüklüde haşlandığında inan %50-%60 küçülüyor. 1 Kiloluk bir ahtapot 1 kişiye yetmeyecek şekile geliyor. İç organları 300 gram farzedelim. Sıca su yaramıyor bu arkadaşlara yün kazak gibi çekip ufalıyorlar. kaldı geriye 300 gramcık birşey. Hayvanın canını aldığımıza değmez. Saygılarımla
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() ehm..ehm..Arkadaşlar parantez içi söyliyeyim.. bildiğim kadarı ile ahtapot / ve kalamar türlerinde yüksek kolestrol vardır....sorunlu olanların dikkatine..
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Bayılırım bol kolesterollü ahtapot salatasına...Zaten senede 1-2 kez yiyebiliyorum o da yazın...Rakı alır onun kolesterolünü be abi...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İmBat ve katiti her ikinizede çok teşekkürler,
Serkan abi sende yemesini iyi biliyorsun.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
Kutluh@n Gökçeada / Çanakkale 1982 ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Bu mesaj en son " 16-04-2007 " tarihinde saat 09:45 itibariyle kutluhan tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ahtapot Salatasi | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 7 | 13-09-2006 16:28 |
Beslenme Türleri | uzman | SAĞLIK | 13 | 12-09-2006 10:24 |
Kalamar Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 19 | 09-05-2006 16:02 |
Sübye Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 7 | 23-01-2006 21:29 |
Ahtapot Izgara | aserkansatı | Balık Yemekleri | 5 | 22-10-2005 05:50 |