|
Akvaryum Akvaryum balıkları, bakım, üretim, sorular... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Stres konusunda akvaryumlara çay eklenmesi gibi bir husus var. Başka bir sitede bir makalede okumuştum. Denedim ve tecrube ettim. Gerçekten de etkili. Ve çayın sudaki ph ı tamponlama gibi bir özelliği de varmış. ama hangi aralıkta dengeliyor o konuda bilgim yok. Ayrıca demiri bağlama gibi bir durum damevcut. Balığın renklenmesini de köstekliyor.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
[Wikipedia] Kafein malum, Tein maddesinin sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi bulunuyor. Bu yüzden çay içen insanların, daha rahat ve keyifli bir hal aldıkları psiklojik bir vakıadır. Benzer bir etkinin balıklar üzerinde etkisi olması muhtemeldir. Paylaştığınız için teşekkür ederim.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Mustafa bey dediğini gibi çay balıkların stresini önemli bir ölçüde azaltır renk konusuna gelince eğer balıkta kararma v.b. bir durum gözlemliyorsanız akvaryumunuzun ebadına bağlı olarak içine bir kaç adet baslı inşaat çivilerinden atarsanız durumun dengelendiğini ve balıklarınızın renklerindeki canlılığa şahit olabilirsiniz.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sığ su bayılması...Önemli ! | Onur GÜNER | ZIPKINLA SUALTI AVI | 21 | 08-10-2012 15:49 |
Aranıza Yeni Katılan Biri Daha | arsenyildiz | Tanışma | 8 | 03-12-2009 18:01 |
stres için ,5 dk. mola | baturhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 23-10-2007 18:25 |
biri bana anlatsın!!! | gıracemi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 7 | 20-05-2007 13:42 |