burası benim ülkem .
bu insanların başka önemli işleri yokmuş gibi amatör balıkçılara yöneliyorlar.insaf derim.bu adamın maaşı nedir ki 360 kesiyorsun.yanlız bir konu duydum her kesilen cezadan belli bir oranı kesene veriliyormuş.kara avındada böyleimiş.bilmem .duydum.araştırmadım.bu çok cazip bir yöntem.kes kesebildigin kadar.aslında tekneciler bu amatörleri ikaz etmeliler.yok etmezler .çünki para kazanıyorlar.kişi başı 35 lira.balıktan nekaz<anıyorlar ki.bu iş daha karlı onlar için.birde nedense bu cezaişlemleri nedense ıldır ve foçada yogunlaşıyor.buda bir muamma.çeşmede adını vermeyecegim bir tekneci plakalı oldugu halde o iş bizim . .hallediyoruz.der.nedemekse.her halde mazmozluyorlar.yanlış bir uygulamabence.bu cezayı tekneci üstlenmelive tekneyiye yazılmalı.ha teskeresiz bir avcıyı almış balıga cıkarmışsın.ha kacak yolcu almış karşıya geçirmiş. bence ayni.bu cezanın esas amacı nedir.trafikteki gibi malıyeyi zengin etmekmi.yoksa hakkıile kesilen cezamı.dur bir köşede durdur araçları.kes cezayı.yüzde 80 i keyfi.cezalar.aynen denizdeki gibi.bakınız körfez temizlemek için trilyonlar harcandı.halada harcanıyor.amaç denizi kurtarmak ise.kontrol et.hergiren çıkan gemiyi.sintinelerini devamlı deşarj ediyorlar.ilgilenen yok.git bir ab ülkesine .avustralyaya.zellandaya.abdye.bak bakalım bu sintine olayına.adamın cigerini söküyorlar.ama bizimkiler yatıyorlar.iş yapıyorlar.amatörlere ceza kesip iş yaptıklarını sanıyorlar.yazıktır ve günahtır.