|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Hesaplayıp uymak lazım buna
ne kaç kaloridir öyle bir çizelge olsa fena olmaz aslında
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Bu bilgiler ideal şartlarda beslenmek isteyenlerle ilgili... Biz göbek yapmayı seven milletiz... Boşver hesabı kitabı... Can boğazdan gelir... ![]() Şaka bir yana eğer bulursam öyle bir çizelge ekleyeceğim buraya... Sevgilerimle....
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Vallaha öyle ali abi ama sağlığımız için biraz eritmek lazım göbee
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ali Rıza Abi sayende eski defterleri karıştırdım valla
![]() ![]() ![]() Günlük enerji gereksiniminin hesaplanmasında çeşitli ölçütler söz konusudur. Bunlar arasında yaş, cinsiyet, fiziksel durum, günlük fiziksel uğraş miktarı, bazal metabolizma hızı gibi etkenler söz konusudur. O nedenle her kişi için gerekli günlük enerji gereksinimi özel olarak hesaplanmalı ve diyet planlamaları uzman gözetiminde yapılmalıdır. Ortalama değerlerden söz ediyorsak kabaca şöyle diyebiliriz: Oturarak iş yapanlar = kg olarak vücut ağırlığı x 30-35 kcal Orta derecede fiziksel faaliyeti olanlar = kg olarak vücut ağırlığı x 35-40 kcal Aktif fiziksel faaliyeti olanlar = kg olarak vücut ağırlığı x 40-45 kcal Günlük besin öğelerinin hesaplanmasında da pek çok ölçüt söz konusudur: Besin öğelerinin alındığı kaynak (hayvansal, bitkisel vs.), sindirilebilirlik ve emilim durumu, beraberinde alınan diğer gıdalarla etkileşim (olumlu ya da olumsuz yönde) vs. Temel besin grupları olan karbonhidrat yağ ve proteinlerin yanı sıra mineral ve vitaminlerin de öğünler içerisindeki yeri dikkate alınmalıdır. Besin öğelerinin alım miktarlarının hesabının şu şekilde yapılması daha doğru olacaktır: Karbonhidrat = günde en az 50-100 g olmak üzere enerji gereksinimini karşılayacak düzeyde Protein = kg vücut ağırlığı x 1,5 ila 1,2 g protein (Yaş arttıkça protein miktarı azalacak şekilde) Yağ = Toplam kalori gereksinimi x %30 Burada verilen değerlerin ortalama olarak hesaplanabilecek değerler olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca buradaki temel öğelere ek olarak mineral ve vitaminlerin de alımına dikkat edilmelidir. Beslenmede en önemli nokta besin öğelerinin dengeli ve yeterli düzeyde alınmasıdır. Özellikle belirli bir besin öğesinin diyetten tamamen çıkarılması yoluyla gerçekleştirilen kilo verme çabaları daha büyük zararlara yol açabilmekte ve hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle bu tarz çabalara girmeden önce profesyonel destek almakta büyük yarar vardır. Kısa zamanda bu kadar oluyor, konu da çok geniş zaten. Bu arada benim elimde çok ayrıntılı tablolar var besinler hakkında Taygun ama buraya atmaya kalksam çok uzun sürer ve daha çok kafa karıştırır.
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() ellerinize sağlık...ne kadar ve ne yediğimiz çok önemlidir...bununla birlikte ne kadarını yaktığımızda bunun kadar önemlidir...sporu izlemeyi tercih eden bi milletiz hatta bazen izlemek bile bi çok insanı yorabiliyor galiba...
yaş ilerledikçe görüyoruz ki daha az hareket ediyoruz... hareketli günler... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Bitkisel Temelli Beslenme | uzman | SAĞLIK | 11 | 12-09-2006 12:03 |
Beslenme Türleri | uzman | SAĞLIK | 13 | 12-09-2006 10:24 |
Doğada Beslenme | levrek | SAĞLIK | 3 | 01-11-2005 16:53 |