|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() * muhabir: müslüm bey, hakan taşıyan için arabeskin yeni peygamberi diyorlar. ne diyorsunuz?
müslüm gürses: ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum. Bu olayı es geçmiş gibi görünsem de, Müslüm Gürses ve "arabesk" hakkında da birşeyler yazmayı gerekli gördüm sonradan sonraya... Aslında trajikomik bir olay. Ses olarak -müzik eğitimi almadığımdan- bilmem ve anlamam. Ama dinlemem de. Sadece Müslüm Gürses değil, genel olarak "Arabesk" tabir edilen müzik türü ile aram iyi değildir. Ancak Orhan Gencebay bu müzik türünün " Efendi insanı" görüntüsünü yıllardır korumuştur. "Türkü" ve "Protest" tarzlarından hoşlanır ve dinlerim "Pop" da bazen dinlediğim türlerdendir. Herneyse, konu benim müzik seçimim değil. Bu örnekte "Arabesk" şarkıcılarının -en azından bazılarının- kalitesi de görülmekte bana göre.... Ne demek "ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum." ? Bence bazı "tabir" ler yerinde ve zamanında kullanıldığında anlamlı ve güzel. Ne kadar güzel sesi olursa olsun herhangi bir şarkıcı veya sanatçıya "Falan müziğin peygamberi" demek çok yanlış. Bunu altetmek için parlak bir zeka işareti gibi algılansa da " o peygamberse ben Allahım..." türünden bir ifade de o derece yakışıksız ve tam bir "arabesk" gibi geliyor bana... Umarım "arabesk" sevenleri kızdırmamışımdır. Benim sözüm dinleyene değil, söyleyenlerin haddini aşan ifadelerinedir.... Saygılarımla....
![]() |
Sponsored Links |