|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Fuat öncelikle selamlar.
. Öfkelendikçe balık tutmak bir yana daha çok stres sahibi olursun. Boğaz da istavrit avlayacaksan öncelikle orada bulunan oltacılara bir danış ve çapari önerisi al sonra da o çapari ile balık tut. İnanması güç gelebilir sana ama bu dediğimi unutma. Ayrıca bu sıralar balık biraz ufak o yüzden ince takım seçmeye özen göster ve unutma kuvvetli bir atışta kopma riski daha fazla olur ve dikkatli at. Ayrıca balığın su üstü yada derinde olup olmadığı atarak deneme yanılma yap. . Kızma ve bu sevdadan kopma unutmaki deniz insanı rahatlatır, balık yüzünü güldürür. Bol şanslar Rastgelsin. Bu mesaj en son " 13-06-2012 " tarihinde saat 16:01 itibariyle muratdogan tarafından düzenlenmiştir.... Neden: imla hatası |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Fuat abi biz geçen pazar babamla sabaha kadar kaldık 1tane balık gelmedi he kaya balıkları sağ olsun .
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Kötü bir av geçirmişsin demek bence yanlış olur kısmetsiz desek daha doğru olur. Kardeş balık avı nasip işi hele hele kıyıdan hava rüzgar ay yem avlak ve en önemlisi kısmet bir araya gelince av olabiliyor. Ben onlarca kez boş dönmüşümdür kıyıdan kimi zaman yağmurdan ıslak kimi zaman güneşten pişmiş kimi de uykusuz ama bundan da önemlisi yanındaki dostlar ile paylaştığın bir bardak çay bir lokma ekmek ve muhabbet livarımı doldurmuştur. Herkeze dostlar ile bol ve kısmetli avlar.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çengelköy, Galata köprüsü, Arnavutköy akıntı burnu veya Kalender koyundan birini tercih edebilirsiniz.....12'li kırçıllı çapari kullanırsan istavriti yakalarsın...Boğaz akıntılı olduğundan 150 veya 200gramlık kurşun kullanınız...İyi avlar dilerim...
![]() |
![]() |
#15 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() fuat abi ben istanbul üsküdar da oturuyorum , bizim burda izmarit ve istavrit var bu aralar , beşiktaş motor iskelesinin oraya git en az 2 kg istavrit alarak dön , istersen şemsipaşaya gel beraber balık tutalım
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Merhaba Fuat abi;
Bugüne kadar hangimiz balık avından boş dönmemişdir ki? Ben bugüne kadar denizden hiç boş dönmedim diyecek biri varsa ben kişisine bakmadan cevabımı veririm yalan söylüyordur.. İllahaki boş dönülecek her gidiş bir tecrübe olacak tecrübeler biriktikçe balık avlama konusunda ustalaşacaksın. Önemli olan neden balık yakalayamadığının analizini çıkarmak ve eksiklerini gidermeye çalışmaktır.. Biz amatör balıkçıların derdi genellikle balık değildir abilerimizin, ustalarımızında yukarda belirttiği gibi öncelikli hedefimiz kafamızı dinlemektir. Denizin, sessizliğin veya o ortamdaki muhabbetin herşeyden farklı oluşunu anlayabilmektir.. Boşuna söylemiyoruz ' Balık bahane muhabbet şahane '.. Önemli olan keyfini sürebilmek.. İllahaki bol balıklı günlerin olacaktır o zaman diyeceksin ki, iyi ki bu balık avı sevdasından vazgeçmemişim..
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hepiinze tekrar teşekkür ederim. Sizlerin yazdıklarını okuyunca çok rahatlıyorum. O günkü sinirim belki de balık gelmemesi değil etrafımda bulunan diğer olta atan kişilerin bencillikleri soğuklukları, muhabbetten yoksun olmaları. En son birisiylşe tartışıp takımı kestim ve 2 tane tuttuğum balığı denize attım. Ama şimdi daha sakin düşünüyorum. İnşallah bu sevdaya devam.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() aynen abi bence 3-4 tane adam gibi adam arkadaş lar edin , onlarla giit , biriinden biri illaki gelir ama arkadaşların delikanlı adamlar olsun
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() balık tutamyı iyi bilen yerleri tanıyan deişik balıkloar nerde olur vs... bilen biriside olsun arkadaşlarının arasında , şemsipaşada ben taezgahın orda 4-5 kişi tanıorum internet sitesinde felan üyeyim dalgıç abiler felan war nerde balık war söylerler bana
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Gününüz bol avla dolu olsun | MAVİ FENER | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 13-12-2011 12:45 |
Dolu Nedir? Nasıl Oluşur | MAVİ FENER | METEOROLOJİ | 0 | 29-11-2011 12:51 |
Dülger Balığının hikayesi... | gonencsenkal | Deniz Balıkları | 12 | 29-10-2011 15:43 |
Lakerda'nın hikayesi | levrek | Balık Yemekleri | 7 | 15-10-2011 09:09 |
14.01.2007/pazar günü bakalım yine hüsran mı olacak ? | Uzm.Dr.Rastgele | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 41 | 20-01-2007 17:05 |