Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06-01-2007, 02:19   #21
eşref sürek
Tayfa

ne güzel bilgi bunlar yeni birşey öğrendim sayende hele birde balıkla ilgili olunca böyle bilgileri paylaşmak harika teşekkürler
eşref sürek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 06-01-2007, 13:06   #22
aganta borina borinata
Guest

rauf abi...ellerine sağlık...acaba mezgit i ısıran ne ola ki...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2007, 13:46   #23
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Abi ne mezgitlermiş onlar ya, maşallah. Isıranı da beraber çeksen çok güzel olacakmış . Çocukken bir arkadaşım yakalmıştı öyle, gamit (kefal yavrusu) çekerken arkadan palaz bir çıplak atlamıştı, ikisini de almıştık ...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2007, 15:12   #24
igmsva
Kaptan

igmsva kullanıcısının avatarı

rauf abi nasıl yedin öyle yaaaa( he he he )

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2007, 21:06   #25
Rauf
Guest

Valla arekadaşlar neyin ısırdığını bilmiyorum ama dişli bir balık olduğu kesin belki köpek balığı olabilir.yanlız bir keresinde hic unutmam ızmarit balığını cekiyordum birazda hızlı cekiyordum kaliba yermi değiştirecektim yada biraz ilerde balık oynanımı görmüştüm onun icinmi acele ediyordum tama hatırlamıyorum gelicek balığa bakıyordum bir baktım peşinde koyu kahve rengi devasa bişi peşinden geliyordu teknenin altına kadar takip etmişti sonra daldı oda zannedersem köpek balığı idi.selamlar arkadaşlar.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2007, 23:33   #26
gokseldbuga
Guest

Rauf abi sayende yeni birşeyler daha öğrendik. 88 lerden başlayarak Istanbuld aikamet ettim, Mayısta memleketim Izmire döndüm. Çinekop hariç hiçbir Marmara balığını yemekten zevk almadım, hele palamut, yağlı, kayış gibi, balık yeme zevkimi öldürdü diyebilirim. Bir çipuranın,bir mırmırın lidakinin tadı nerdeeeee Marmara yada daha doğrusu Kuzey balıklarının tadları nerde. Bir anlayamadığımda şu olmuştur, köprüden, Sarayburnundan, R.Hisarından avladıkları kraça, istavrit vsvs avlamaktan ne zevk alırlar çözemedim fakat yanılmıyorsam 88 de Heybelide okurken şehir hatları vapur kaptanının Heybeliada iskelesinden 1 saat içinde 10-15 tane lüfer çektiğini ağzım sulanarak seyretmiştim. Ben " yahu okulun güzelliğine bak burda ne balık yakalarım" diye düşünürken balık avlamanın yasak olduğunu öğrenince çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım fakat tüm cezaları göze alarak gizli gizli, Kıbrıs cezalısı gemi topunun altından olta salladığımı da belirtmek isterim
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2007, 09:07   #27
mufi
Guest

Rauf hocam sagolasın..verdiğin bilgilere..
bence tüm denizlerimizin kendine has olan balıklarının tadları farklıdır ama hepsideeee...güzeldir..
1- hamsiyi bugulama/mangal/galeta/mısır ununda kızartma... fenamı olur???
2-lüfer şöyle ızgara yapmışsın yanında salata kayık tabakta..yada levrek veya çipura...yapsak...
3-palamut inceden dilimlenmiş zeytin yagında kızarmış yuvarlak tabakta.
bunların yanında salatası /rokası/ vede içeceği???

tüm bunların yanında diger kıymetli balıklarımız-kalkan/tekir/barbun/vs..vs

olsada hergün yesek....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2007, 09:28   #28
Rauf
Guest

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Rauf hocam sagolasın..verdiğin bilgilere..
bence tüm denizlerimizin kendine has olan balıklarının tadları farklıdır ama hepsideeee...güzeldir..
1- hamsiyi bugulama/mangal/galeta/mısır ununda kızartma... fenamı olur???
2-lüfer şöyle ızgara yapmışsın yanında salata kayık tabakta..yada levrek veya çipura...yapsak...
3-palamut inceden dilimlenmiş zeytin yagında kızarmış yuvarlak tabakta.
bunların yanında salatası /rokası/ vede içeceği???

tüm bunların yanında diger kıymetli balıklarımız-kalkan/tekir/barbun/vs..vs

olsada hergün yesek....
İşte arkadaşım bunları ancak sizin dediğiniz gibi yöntemlerle yerseniz tadına varılmaz akdenizde cıkanlarıda böyle yapıyoruz tabi ama karadeniz marmaranın balığının tadı olmuyor tabiki.bende şahsen mesela bu akdeniz palamutundan veya kolyostan köfte yaparım yiyen arkadaşlar beğenirler bir günde onu tarif ederim iyi günler arkadaşım.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2007, 09:43   #29
Rauf
Guest

Alıntı:
gokseldbuga tafarından gönderildi
Rauf abi sayende yeni birşeyler daha öğrendik. 88 lerden başlayarak Istanbuld aikamet ettim, Mayısta memleketim Izmire döndüm. Çinekop hariç hiçbir Marmara balığını yemekten zevk almadım, hele palamut, yağlı, kayış gibi, balık yeme zevkimi öldürdü diyebilirim. Bir çipuranın,bir mırmırın lidakinin tadı nerdeeeee Marmara yada daha doğrusu Kuzey balıklarının tadları nerde. Bir anlayamadığımda şu olmuştur, köprüden, Sarayburnundan, R.Hisarından avladıkları kraça, istavrit vsvs avlamaktan ne zevk alırlar çözemedim fakat yanılmıyorsam 88 de Heybelide okurken şehir hatları vapur kaptanının Heybeliada iskelesinden 1 saat içinde 10-15 tane lüfer çektiğini ağzım sulanarak seyretmiştim. Ben " yahu okulun güzelliğine bak burda ne balık yakalarım" diye düşünürken balık avlamanın yasak olduğunu öğrenince çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım fakat tüm cezaları göze alarak gizli gizli, Kıbrıs cezalısı gemi topunun altından olta salladığımı da belirtmek isterim
Göksel kardeşim bu arkadaşların coğu emekli veya düşük gelirli insanlar büyük şehirde yaşamaya bir bakıma mecbur olmuş insanlar bu kıyı balıkcılığı onların artık yaşam bicimi olmuş hem balık yakalıyorlar hem oradaki edindikleri arkadaşlıkları var hemde tutukları balığı satarak bir ölcüde belki özel ihtiyaclarını gideriyorlar belkide bu uğraş onları kahve köşelerindende kurtarıyor birde böyle bakarsan konuya anlıyacağını umarım ancak bu kıraca veya ıstavritlerin lezzetide bizim akdenizde cıkanlara benzemez .şimdi şurda olsada yesek.selamlar göksel kardeşim.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2007, 09:44   #30
MEHTERAN
Kaptan

MEHTERAN kullanıcısının avatarı

Sayın rauf abim tecrübelerine herzaman ihtiyacımız var. 5 numara ince yağ çekmiyorum. senin gibi bir abi ile tanışmam benim ve bu site sakinlerinin en büyük şansı diyebilirim. ellerinden öpüyorum. saygılarımla.
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları