|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() ne güzel bilgi bunlar yeni birşey öğrendim sayende hele birde balıkla ilgili olunca böyle bilgileri paylaşmak harika teşekkürler
|
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | ||
Guest
|
![]() rauf abi...ellerine sağlık...acaba mezgit i ısıran ne ola ki...
rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#23 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Abi ne mezgitlermiş onlar ya, maşallah. Isıranı da beraber çeksen çok güzel olacakmış
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() rauf abi nasıl yedin öyle yaaaa( he he he )
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Guest
|
![]() Valla arekadaşlar neyin ısırdığını bilmiyorum ama dişli bir balık olduğu kesin belki köpek balığı olabilir.yanlız bir keresinde hic unutmam ızmarit balığını cekiyordum birazda hızlı cekiyordum kaliba yermi değiştirecektim yada biraz ilerde balık oynanımı görmüştüm onun icinmi acele ediyordum tama hatırlamıyorum gelicek balığa bakıyordum bir baktım peşinde koyu kahve rengi devasa bişi peşinden geliyordu teknenin altına kadar takip etmişti sonra daldı oda zannedersem köpek balığı idi.selamlar arkadaşlar.
|
||
![]() |
![]() |
#26 | ||
Guest
|
![]() Rauf abi sayende yeni birşeyler daha öğrendik. 88 lerden başlayarak Istanbuld aikamet ettim, Mayısta memleketim Izmire döndüm. Çinekop hariç hiçbir Marmara balığını yemekten zevk almadım, hele palamut, yağlı, kayış gibi, balık yeme zevkimi öldürdü diyebilirim. Bir çipuranın,bir mırmırın lidakinin tadı nerdeeeee Marmara yada daha doğrusu Kuzey balıklarının tadları nerde. Bir anlayamadığımda şu olmuştur, köprüden, Sarayburnundan, R.Hisarından avladıkları kraça, istavrit vsvs avlamaktan ne zevk alırlar çözemedim fakat yanılmıyorsam 88 de Heybelide okurken şehir hatları vapur kaptanının Heybeliada iskelesinden 1 saat içinde 10-15 tane lüfer çektiğini ağzım sulanarak seyretmiştim. Ben " yahu okulun güzelliğine bak burda ne balık yakalarım" diye düşünürken balık avlamanın yasak olduğunu öğrenince çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım fakat tüm cezaları göze alarak gizli gizli, Kıbrıs cezalısı gemi topunun altından olta salladığımı da belirtmek isterim
![]() |
||
![]() |
![]() |
#27 | ||
Guest
|
![]() Rauf hocam sagolasın..verdiğin bilgilere..
bence tüm denizlerimizin kendine has olan balıklarının tadları farklıdır ama hepsideeee...güzeldir.. 1- hamsiyi bugulama/mangal/galeta/mısır ununda kızartma... fenamı olur??? 2-lüfer şöyle ızgara yapmışsın yanında salata kayık tabakta..yada levrek veya çipura...yapsak... 3-palamut inceden dilimlenmiş zeytin yagında kızarmış yuvarlak tabakta. bunların yanında salatası /rokası/ vede içeceği??? tüm bunların yanında diger kıymetli balıklarımız-kalkan/tekir/barbun/vs..vs olsada hergün yesek.... |
||
![]() |
![]() |
#28 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#29 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sayın rauf abim tecrübelerine herzaman ihtiyacımız var. 5 numara ince yağ çekmiyorum. senin gibi bir abi ile tanışmam benim ve bu site sakinlerinin en büyük şansı diyebilirim. ellerinden öpüyorum. saygılarımla.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
2010 01 09 ceylan palamutu | 1940g | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 14-01-2010 19:26 |
Orkinos ( Akdeniz Orkinosu ) hakkında | MAVİ FENER | Deniz Balıkları | 0 | 14-06-2009 00:43 |
Ceylan Palamutu | Rauf | Deniz Balıkları | 17 | 03-11-2008 11:34 |
taygunun palamutu | cumhur | Videolar | 16 | 08-12-2007 23:30 |
Akdeniz Müreni - Muraenidae | BLACK SHARK | Deniz Balıkları | 15 | 12-08-2007 00:41 |