![]() |
#31 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu salıncak takım zargana avında nasıl olur???deneyen oldumu?
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#32 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sardalya takarsak zargana da gelir
![]()
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() kefal avlayacaksanız takımla felan uğraşmayın bence en basiti kokmuş bir hamsi,sardalye vs. bir balığı ufak yem yapıp el oltasında iğneye takın en fazla 1 dk. içinde kefal oltada. Kefal için kokmuş balık olması lazım bir iki günlük güneşte pişip kokması lazım.Acayip bayılıyolar.
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() kefal avcılığında oldukça tecrübeli sayılırım çünkü bu balık için denemediğim takım kalmadı ama eğer bu yazıyı okuyan arkadaşlar 1.5-2 kg lık bir balık avlamak istiyorlarsa ; kesinlikle yumuşak rulo şeklinde bir şamadıra tecih etmeliler takım ise şöyle olmalı 12-13 (isteğe bağlı) tane 7 numara beyaz iğneyi 50 cm 0.35'lik (ince olursa çok karışır veya kopabilir) bir misineye ard arda bağlamaları ekmeğin kabuk kısmını şamandıraya dolayıp şamadıraya ekledikleri takımıda iğneler dışa bakacak şekilde sarılmalıdır en son iğne ekmeğe ve şamandıraya batırılır. büyük balık tutmak isteyen akıntılı ve rüzgarlı yerlerde avlanan arkadaşların dikkatine !!! şamandıradan sonra yaklaşık 60cm bir misine bağlayıp bunuda fırdndüye bağlarsanız ve 50-70 gr kurşunuda fırdöndüte geçirirseniz attığınız olta suya batar ama şamandıra yukarı kalkar bu sayede yüzeye çok çıkmayan büyük kefalleride yakalarsınız.NOT: ekmeği şamandıranın üstüne koyduktan sonra şamandırayla beraber biraz sıkarsanız ekmek suda kolay dağılmaz. balıkyakalandığında ise gergin olta misineniz birden boşalacaktır. oltalarımı ve av videolarımı size inşallah en yakın zamanda ulaştırırım hepinize rastgele
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Ben ist galata köprüsünden kefal avlıyorum.Saat 6 'yı geçtikten sonra kefal sürüleri çıkmaya başlıyorlar.Kıbrıs dediğimiz mantarlı takımı kullanıyor ve yem olarak ekmek takıyorum..Bu takımla çok kefal avladım.Önce mantarlı 10 iğneli(iğne olarak 5C beyaz iğne uygundur büyük kefal için daha büyük bir iğne kullanılabilir) kıbrıs alalım ve ekmeği yumuşak tarafı dışarıda kalacak şekilde iğneleri üzerine dik olacak şekilde saklayın.Ekmek suda yumusadıgından siz 1-2 kere ekmeği kaldırıp suya vurun ve ekmek yumusadıgından dagılacak ve ne kadar kefal sürüsü varsa oraya akın edecektir ben bu taktikle 4 kefal aynı anda çektiğimi bile hatırlıyorum.Kefal avında ekmeğin yanı sıra kurt,tavuk eti ve karides de çok işe yarıyor.Benden bu kadar umarım işinize yaramıştır.
Herkese Rastgele... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() balıkcı;2689]Mehaba erol arkadaşım benim kefal avında bir kaç sorum olacak birincisi neden dört tane kanca ikincisi neden ekmek acaba kefal sadece ekmeğe,mi geliyor yoksa en basit avlanma şekli bu mu.
Saygılar,sevgiler sana en kolay ama en verimli takımı soyleyelım abi gercekten haklısın sadece ekmez yemez bu hayvan hamsı kafası. gumus kafası . tavuk cigeri bakıl ciğeri gb... ben iri kefalleri yakalıyorum ama teemiz akıntılı yerden avlıyorum akıntı pis tutmuyor .. BİR BEDENE 3 TANE KOSTEK ÇIKARTIP 4 NO ÇAPRAZ SİNEK İĞNESİ BAĞLIYORUM İĞNELERİN SAPINA DA MANTAR SAPLIYORUM VE AKINTILI YERDEN TUTTUĞUM İÇİN 100 GR KURSUN KULLANIYORUM YEM OLARAK BANDA BIR ABİM SOYLEDİ LAVAŞ KULLANIYORUM LAVAŞI 4 KAT YAPIP MAKAS ILE YADA EL ILE KARE HALINDE KESİYORUZ .. İĞNEYE AYNI HANİ ÇİNEKOP TUTARKEN YAPRAK İSTAVRİTİ İĞNEYE NASIL TAKIYORUZ AYNI OYLE TAKIYORUZ BIRAZ ACIK YOLLU GONDERDIK MI İŞLEM TAMAM TAKIMIMIZ HAZIR ARTIK HER ŞEY HAVAYA BAĞLI HAVA POYRAZ İSE MİS GİBİ AKŞAMA BALIK VAR DEMEKTİR ... EL OLTASI ILE SEVIYORSANIZ Kİ EN COK OYLE ZEVKLI KIYIDA TUTARSANIZ KURSUNU DEĞİŞTİRE BILIRSINIZ BALIKLARIN BOYUTUNA GOREDE İĞNEYİ KÜÇÜLTÜP BÜYÜLTE BİLİRSİNİZ AMA ÇAPRAZ İĞNE KULLANIN ..AÇIK YOLLU GONDERMEMIN SEBEBİ İSE İRİ BALIK ALMAK İÇİN DİR |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() miisinam da 0.30 - 35
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Firinda kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 13-06-2009 13:29 |
Kefal sürüsü | genç_balıkcı_77 | ANILAR | 11 | 24-12-2008 21:46 |
Kolay Kefal Avı | seçkin | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 30-09-2008 12:54 |
08/02/08 kefal | serkan_dalaman | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 09-02-2008 22:55 |
Kefal... | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 13 | 28-07-2006 08:50 |