Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Tabiatı ve Canlıları Koruma

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-06-2008, 11:08   #71
hasanova
Tayfa

hasanova kullanıcısının avatarı

Elbette hepimiz et yiyoruz, inekleri kuzularıda kesiyorlar vs. , lakin yunuslar insanlarla iletişime geçen bir hayvan türü, sıcak kanlı bir hayvan, bana göre kediden köpekten farkı yok. Bunu yapan insan evindeki köpeği kediyide keser bana göre. Hatta insan bile keserler hiç gözünü kırpmadan. Vicdansızlık başka hiç bişey değil...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
hasanova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 25-09-2008, 19:44   #72
fedo3
Oltacı

Varsayılan bunların ta atasını

bu hayvanlara işkence yapan kansızlara lanet ediyorum ah vah yerine bişeyler yapmak gerek bu ne biçim insanlık protesto ediyorum hiç bi şey yapmayacaksak bunların ta atasını diyorum
Eski 02-12-2008, 13:23   #73
delvel
Kaptan

delvel kullanıcısının avatarı

bunları yapan hayvan bile olamaz

VeLi GÜRAL
1983 oRh+
ANTALYA
since 1903

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK....
delvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2009, 15:45   #74
Wetblue
Tayfa

Wetblue kullanıcısının avatarı

Arrow Bu pek yeni bir şey değil.

Her yıl elle balık avı etkinliğinden alınmış sahnelerdir izlediğiniz. Kesinlikle hoş değil ama bu dünyada toplumlar için önemli olan bazı geleneksel dini yada sosyal nedenli etkinlikler vardır. Biz dinimiz gereği kurban keseriz onlar atalarından kalma alışkanlıkla bunu yapıyorlar. İtalyada her yıl orkinos katliamı var buna benzer. Olayların detayını anlamak lazım bence.

23/05/1953
Mersin/Erdemli

A Rh +
"Alkolsüz & Nicotinsiz"
Wetblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2009, 19:18   #75
seyirsubayi
Kaptan

seyirsubayi kullanıcısının avatarı

bu gıbı seylerı duyunca maalesef ınsanlıgımdan utanıyorum.... yazık bıze ...
Eski 03-04-2009, 20:13   #76
gerence
Kaptan

gerence kullanıcısının avatarı

Angry Dini kitaplarında balık kurban etmek mi var ?

Alıntı:
Wetblue tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Her yıl elle balık avı etkinliğinden alınmış sahnelerdir izlediğiniz. Kesinlikle hoş değil ama bu dünyada toplumlar için önemli olan bazı geleneksel dini yada sosyal nedenli etkinlikler vardır. Biz dinimiz gereği kurban keseriz onlar atalarından kalma alışkanlıkla bunu yapıyorlar. İtalyada her yıl orkinos katliamı var buna benzer. Olayların detayını anlamak lazım bence.

Bu milletlerin dinlerinde kurban gibi bir farz mı var acaba? bunu dini bir farz olarak mı yoksa ekonomik bir farz ya da çıkar olarak mı yapıyorlar önce bunu bilmekte yarar var..!
Benim bildiğim kadarıyla bunun sadece ekonomik çıkar yönü olan bir katliam olduğudur
Müslümanlıkta kurban kesmenin bir adabı ve usulü vardır, bunların ki düpedüz katliamdır

Bu mesaj en son " 03-04-2009 " tarihinde saat 20:18 itibariyle gerence tarafından düzenlenmiştir....
gerence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-04-2009, 11:55   #77
ilhami48
Oltacı

ilhami48 kullanıcısının avatarı

Bende çok merak ettim ama video bende açilmiyor !!!!
A RH Pozitif
ilhami48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-04-2009, 14:23   #78
Wetblue
Tayfa

Wetblue kullanıcısının avatarı

Exclamation

Alıntı:
Wetblue tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle

Genelde eleştiriye cevap yazmam ama insan olmanın diğer insanı anlayabilmekten geçtiğini öğrendim. Aynı resme bakıp çok çeşitli eleştiri yapmak mümkün hatta küfür eden biri bile çıkar. Ken di web sayfamda vahşilik olarak nitelesemde yunuslara olan sevgimizin buna neden olduğunu iyi biliyorum artık. Bizim kurban ritüelimizse artık çok kötü dejenere olmuş halde. Bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz kurban kesme olgusunu inanın artık hiç görmüyorum.Yaşım 36 ama inanın 6 kezden fazla bana kurban eti gelmemiştir. Aslında İstanbulun göbeğinde doğdum büyüdüm yaşadım. Demekki bu konu hayat pahalılığı arttıkça dini etkinlik adı altında eve et stoklama bayramı olmuş. Etrafımda çok sağ tarafını buzluğa dolduran insan gördüm. Zaman bir olayı daha kaliteli yapma imkanı verdikçe sanki inadına biz onu kötüye götürdük "vahşet haline gelmiş kesim manzaralarını göstermeye gerek yok sanırım.. Tabiki dünyada buna kayıtsız kalmadı eleştirdi. Haksızda değiller bizde bunu eleştirmekteyiz zaten. Bir olayın dini olması gerekmek hayatı idame ettirme yada atalarını anmak maksadı ile yapılan şölensel olaylar kültür işidir anlamayanların bunu kötü yada yanlış olarak eleştirmesi ise o yaşamı tanımamaktan kaynaklanmaktadır. Yaradanın hiç bir canlısı çirkin değildir. Bir tane sevimsiz gelen canlı yavrusu varmı? Hoşgörü ve olayları anlayarak yaklaşmak sadece bizi yüceltir basit ve kaba yaklaşımsa ilkel duygularını olgunlaştıramamış damgası yemeye bizi mahkum eder. Bu uygulama yılda bir yapılıyor .Basit bir örnek bizim toplumumuzda kuzu eti yeme alışkanlığı vardır . Siz o kuzuyu nasıl kesip yemeyi içinize sığdırabiliyorsunuz?

By [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

23/05/1953
Mersin/Erdemli

A Rh +
"Alkolsüz & Nicotinsiz"

Bu mesaj en son " 04-04-2009 " tarihinde saat 14:29 itibariyle Wetblue tarafından düzenlenmiştir....
Wetblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-04-2009, 22:20   #79
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Linkte, küzey ülkelerine ait ritüellerini görmek mümkündür.

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-04-2009, 22:52   #80
gerence
Kaptan

gerence kullanıcısının avatarı

Thumbs up Teşekkür ederim...!

Alıntı:
levrek tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Linkte, küzey ülkelerine ait ritüellerini görmek mümkündür.

Gönderdiğin linki açıp o görüntüleri görünce; uzun uzadıya yazmaktan vazgeçtim, diyeceklerime tercüman olmuş, teşekkür ederim, ellerine sağlık Erol usta
Fazla söze gerek yok..
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları