04-12-2011, 16:46
|
#1
|
Kaptan
Üyelik Tarihi: 13.06.09 |
Yaş: 75 |
Mesaj Sayısı: 2.415
|
|
|
Somon Balığı Izgarası
Omega 3 açısından çok zengin bu somon balığının ızgarası için, önce 2 kişilik veya 3 kişilik olmak üzere balığınızın balıkçıda filetosunu hazırlattırınız. Ardından 2 veya 3 çorba kaşığı zeytin yağı içerisinde 1 kahve kaşığı taze çekilmiş karabiberi kapalı bir derin kap içerisinde iyice karıştırınız. Elde ettiğiniz bu sosun içerisinde balığınızı daldırınız ve buz dolabında 1 saat kadar dinlendiriniz.
Diğer taraftan ızgaranızın tellerini balığın yapışmaması için güzelce yağlayınız. Ve 20 dakika gibi bir zamanda balığınızı pişiriniz.
Not: Izgaranızı önceden 190 dereceye getiriniz.
Kaynak:nurideniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.
|
|
|