|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Herkese merhaba;
Başlıktan da anlaşılacağı üzere mersin de balık yok malesef. bunun nedeni trol mü yoksa balon ( kurbağa balığı ) balığı ve ya bilinçsiz avlanma mı bilemiyorum.ancak karadan deniz avı artık hoş vakit geçirme ( ki artık zor ) işine döndü. mersin merkezden tutunda silifkeye kadar bir çok yerde avlandık. ama görüyoruz ki yakaladığımız balıklar 2-3 parça ve yavru daha.( EGE BÖLGESİNİN AV RAPORLARINI GÖRÜNCE İÇİM CIZ EDİYOR) Tekneden av da pek farklı değil. giden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler en azından bu yönde. nisan ayının gelmesini ve balıkların sahillere yaklaşmasını beklemekten başka çaremiz yok. Saygılarımla
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kontrolsüz avlanma tüm bölgelerimizin kanayan yarasıdır. Bundan yıllar önce 1 babanın teknesi varken şimdi 4 oğlunun 1 torunun ve yine babanın profesyonel balıkçılık yapan teknesi bulunmakta hepsi de avlarına devam edip geçimini buradan sağlamakta. Anlatmak istediğimi kısacası anlamışsınızdır sanırım..
Karadeniz yöresinden bir hikayeye kulağım ilişti geçenlerde. Birisi 30kusür metrelik gırgır yaptırmış ve ilk sezonda inanılmaz balık tutarak teknesinin parasını çıkartmış, sezon bitiminde ise aynı model bir teknenin siparişini vermiş, şimdilerde 2 tekneyle balıkçılık yapıyor fakat 2 tekneden 3-4 sezonda 1 tekne parası kazanamıyor ![]() Yıllar geçtikçe denizlerimiz kötüye gitmek zorunda kalıyor bunun sebebi de denizlerimiz üzerinde tekne sayısının herhangi bir devlet kontrolüne maruz kalmamasıdır.. Saygılarımla..
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Akdenizin balon balığı istilası altında olduğu doğru fakat bilinçsiz avlanma balığın olmamasının başlıca nedeni bence.
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() söylediklerinize katılmamak elde değil. kısa vadede çözüm bulmak zor.
sadece balık tutmak için ege bölgesine gitmeyi bile düşünüyorum.denizin kenarında ratlar yanımda ve türk sanat müziği eşliğinde ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Eğer balık olmama durumu son haftalarda meydana gelmiş ise, o zaman deniz dibinde sarsıntı var demektir.. Bizler tarafından hissedilmeyen 2-3 şiddetinde deprem olabilir...
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Eğer İzmir de olsaydım, müzik eşliğinde sana eşlik ederdim...Türk sanat Müziği dinleyen kişilerin ruhları çok ince , hassas vede kibar olur...
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() türk sanat müziği dinleyen insan gercekten ince ruhlu olur kaptanım ben şahsen müzik dinleneyi sevmem fakat t.s.m ne bayılırım dinlerken eşlik de ederim gerçi beni hemen sustururlar ama yinede eşlik etmekten vazgeçmem eğer bir gün beraber keyf avında beraber olabilirsek kesinlikle t.s.m den seçme parçalar eşliğinde olsun sayın üstadım saygılar
![]() |
![]() |
#9 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Su sıcaklıkları aşırı derecede arttığı için balıklar kuzeye doğru göç ediyorlar, en büyük faktör bu.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Genel olarak; mersinde normalde bu aylarda pek balık olmaz. Aslında var ama tutabilene.
Normalin dışında; Bu Sene Mersinde Hiç Balık Yok. tek tük karakulak, levrek, mırımır, sargoz görüyorum yada duyuyorum. Bu kadar kısırlık da doğrusu beklemiyorudum, Hiç mi balık olamaz yani! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ekmek arası balık, izdihama neden oldu | MAVİ FENER | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 30-12-2011 23:52 |
Balık Eti Neden Beyazdır | MAVİ FENER | Dökümanlar ve Makaleler | 3 | 18-12-2011 16:19 |
Balıklar neden bitti | TUNCAY ŞEKER | Dökümanlar ve Makaleler | 13 | 01-02-2010 11:23 |
neden misir??.... | reos_mow | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 2 | 31-05-2006 21:02 |