Rastgelsin... foruma bugün yeni katıldım
Olta balıkçılığını ve amatörce balık tutmayı çok ama çok seviyorum.Yaşım 48, İzmirliyim ve İzmirde ikamet ediyorum. Uzun yıllar balık tutarım ama işin tekniğini çok bilmem. ögrenebilmek biraz olsun bilgi edinebilmek için rastgelsin.org sitesine üye oldum. Dilerim fayda sağlar ve birşeyler ögrenme sansım olur.
Bugüne kadar kamışlı olta kullanmadım sürekli misina ile kıyıdan avlandım. Balığın vuruşuu elle daha iyi anlıyorum ama kamışlı olta ile avcılığı bilmiyorum. Benim çok iddam yok illa büyük balık yakalamak için ama elim boş dönmeyeyim ailece yakaladığım balıkları yiyebilelim ve keyif alabilelim istiyorum.
balıkların birçogunu tanıyor sayılırım ama hangi balık için nasıl bir olta onu da doğrusu bilmiyorum. Mesela kumluk yerde nasıl bir olta takımı kullanabilirim ve kumluk yerde ne tür balık yakalanır ? Taşlık yerde nasıl bir olta kullanabilirim ? Nasıl bir yerde daha çok balık bulunur ? bu konularda bilgi verirseniz çok memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim.
Karagöz, isparoz, lidaki, mırmır, tarzı balıkları yakalamk için ne tür yem ve olta takımı uygundur ? Bu balıklar daha çok ne zaman tutulur. Saygılar...
Bu mesaj en son " 04-06-2012 " tarihinde saat 16:25 itibariyle izmirli48 tarafından düzenlenmiştir....
Neden: eksik bilgi yazmıştım
|