|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Herkese selamlar.Bugün saat 16:00 civarında halilrıfatpaşa'nın ordan geçerken baktım abinin biri asılıyor da asılıyor.Vallahi adam çarptırma yapıyor,15-20 mt atıyor asılıyor ve geliyor kefal.Yemesi ne kadar zevkli bilmem ama çekmesi çook zevkli bence.
Umut GÜLER 1985 - 0 Rh + İZMİR/BUCA Bu mesaj en son " 10-08-2012 " tarihinde saat 22:12 itibariyle umutdeu tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Ben öğrenciyken Trabzon'da bu yöntemi görmüştüm. Kamış ile değil el ile asılıyorlardı. 1-2 de benim yakalamışlığım vardır. O hevesle ne görsem ona atlıyordum. Ancak çok sert asıldıklarında birkaç balığın parçalandığı (abartmıyorum ikiye bölündüklerini) gördükten sonra bana çok vahşice geldiğinden bir daha elime almamış ve yönteme çok sıcak bakmamıştım. Abinin yöntemi daha yumuşak, dolayısıyla zarar verme riski daha az. Ama yine de çok içime sindiğini söyleyemeyeceğim.
Saygı ile...
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Üstad
|
![]() Umut belliki çok zevkli av yapmışsın ama lezzetlimi
Ellerine sağlık kardeşim ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat abi geçen ay bende böle bir paylaşım sundum videosuz anlattım balıklar kokuodu ve hiç temiz deil ağırdı
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() İzmir Konak vapur iskelesinden Göstepe üst geçitine kadar o aç dedikleriniz burayı tarıyorlar,ellerinde ya bir kasnak veya kamış,denizi izliyorlar ilerideki su hareketlerini kontrol ederek balığın geziş düzenini takip ederek su yüzündeki hareketine göre çarpmayı fırlatıyorlar.Sürü halinde gezen balıklardan mutlaka birisine bazan ikisine birden saplanıyor ve bu tutulan balıklar çoğunlukla sahildeki restoranlara ucuz fiatlarla satılıyor.Yiyenlere afiyet olsun.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Evet lezzeti tartışılır.Baharat ile marine edince fena olmuyor. Baya kefal yakalanmış ama güzel bir av olmuş.
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu mevkide ki balıkçılara dikkat genelde torbacıdır. ne bulsa alır giderler. kaya balığına bile hayır diyemiyorlar o kadar aç bunlar. bazen bende giderim oralara tut bırak yaparım. atmaya hazırlandığım balığı gelip istediler benden. neyse sizlerin avı büyük olsun.
rastgelsin.
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çetin bey bir türlü sizinle karşılaşamadık.Ben 2 veya 3 günde bir mutlaka Konak vapur iskelesinden en az Karataş lisesine kadar olan mesafeyi devamlı olarak gezer hem spor oluyor hem balık sirkülasyonunu izlemiş oluyorum inşallah bir gün karşılaşır ve tanışırız.
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Çarpma yöntemi ile aldıkları balıklar bir yana dursun, yaraladıkları ve parçaladıkları balıklara ne demeli.
Yazıktır o masum balıklara. Bilinçsiz yapılan avcılık doğaya verdiğ kadar onca balığın ölmesine neden oluyor. LÜTFEN DİKKAT.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kefaller Hakkında | MAVİ FENER | Deniz Balıkları | 17 | 02-06-2019 10:38 |
Gecikmiş rapor avdaşım ve kefaller | muhammer41 | DENİZ AVI KARADAN | 20 | 04-10-2011 09:58 |
Pendik Sahil Tarafı | m_cumur | DENİZ AVI KARADAN | 7 | 23-10-2010 17:31 |
Örende sahil balıkçılığı | Aziz Azizoğlu | DENİZ AVI KARADAN | 19 | 20-02-2010 22:59 |
kartal sahil isparileri | jumbo160 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 06-12-2007 23:10 |