Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 25-04-2006, 04:40   #1
tuncayterzioglu
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 10.01.06
Şehir: istanbul
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 12
Varsayılan Hamsili Muska Börek

Arkadaşlar bu kez size yapımı oldukça kolay bir tarif vereceğim.
Malzemeler:
Kılçıkları tamamen temizlenmiş hamsiler
Domates
Yeşil soğan
Kırmızı kuru soğan
Maydanoz
Nane
Dereotu
Sarımsak
Taze yufka

Öncelikle hamsileri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyupaynı şekilde doğrayın.Diğer malzemeleride çok ince bir şekilde minik küp şeklinde doğrayın.Kızgın bir tavaya çok az zeytinyağ koyup sırasıyla: kuru soğanı,sarımsağı,yeşil soğanı,domatesi,hamsi etlerini,dereotu-maydanoz ve naneyi atıp hafifçe karıştırarak soteleyin,tuz ve biberini ayarlayıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Taze olarak aldığınız yufkaları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesip, içlerine bir miktar hazırladığımız hamsili karışımımızdan koyarak muska şeklinde kıvırın.UÇ kısımlarını yumurta yada su yardımıyla yapıştırın.
Derin bir tencerenin yada firitözün içine temiz çiçek yağ doldurup iyice kızdırın(soğuk olan yağda yapılan kızartmalar aşırı derecede yağ çekerler ve görüntüleride hiç hoş olmaz). Hazırladığımız böreklerimizi bu yağa atarak kızartın.Nar gibi kızaran böreklerimizi kağıt bir havlunun üzerine çıkartın.
Çıtır çıtır kızaran böreklerimiz servise hazır, afiyet olsun.
Önerim:böreklerin yanında limon suyuyla inceltilmiş, pulbiber, sarımsak, tuz ile tadlandırılmış bir mayonez sos verirseniz börekleriniz dahada lezzetli olur.

NOT: Börek içinde farklı balık etlerinide kullanabilrsiniz, ayrıca değişik şekilerde sarma yaratıcılığıda size kalsın.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg DSCN5652.JPG (625,5 KB, 44 Görüntülenme)
__________________
TUNCAY TERZİOĞLU
İNEBOLU-LU
1967-İSTANBUL
tuncayterzioglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 02:50.