![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() LEVREK BUĞULAMA
1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip, fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ben bu ramazanda bu tariflere taktım arkadaşlar insanın içi gidiyor derler ki iftarda balık gitmez kim demiş balığın hası iftarda gider
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Buğulama palamut | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 6 | 13-06-2009 21:15 |
levrek... | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 02-12-2007 07:30 |
Levrek Ve.. | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 21 | 15-06-2007 00:17 |
Levrek | Sohbetcibaba | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 31-05-2006 08:29 |
Levrek | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 24-02-2006 05:04 |