Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-09-2007, 19:19   #1
kordelya
Çımacı
 
kordelya kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.08.07
Şehir: Antalya
Yaş: 52
Mesaj Sayısı: 85
Varsayılan Tarator sos hazırlayalım

Karınca kararınca Tarator sosumun tarifini vermek istiyorum:

Malzeme:
3-4 ceviz içi
2-3 dilim kupkuru ekmek
3 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Ekmekleri rondoda neredeyse un olacak hale getirelim. Havanda dövdüğümüz ceviz içlerini, sarımsakları yoğurdu ekmekle birlikte karıştıralım. Zeytinyağını ilave edip karıştıralım. Limonsuyu, tahin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Kıvamını yoğurt ekleyerek ayarlayabiliriz.

Kalamarın, ızgara balığın yanına iyi gidiyor. Afiyet olsun.
__________________
Gültekin SOYLU
İZMİR/Karşıyaka - 1972
Akdeniz Üniv. Mat. Böl. ANTALYA
kordelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-09-2007, 22:18   #2
ünalmusa
Tayfa
 
ünalmusa kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.08.07
Yaş: 55
Mesaj Sayısı: 234
Varsayılan

eyvallah kardes sagol
__________________
MUSA ÜNAL 1969
KAYNARCA/PENDİK/İSTANBUL

ünalmusa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 00:01.