|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Merhabalar
Öncelikle içinde bulunduğum durumu anlayabilmeniz için şu an ellerimin her tarafının kesikler içinde olduğunu ve midemin balıkla dolu olduğunu söylemeyi bir borç biliyorum Cumartesi günü sabaha karşı erken saatte Güzelbahçeye gidebilmek için araba arayışına girdik. Çaldığımız kapılar nazikçe yüzümüze kapatıldıktan sonra ne yapıp ne etsek sabah suyunda şu istavritleri yakalasak diye düşünmeye başladık. Ani gelişen olaylar silsilesi sonucunda saat 11 sularında Güzelbahçe 2. limanda bulduk kendimizi. Aman Allahım o ne sıcak, rüzgar esiyor fakat nemden nefes almak bile mümkün değil, insan yapış yapış ter oluyor. Limanda biraz sohbet edip ustalardan av anıları dinledikten sonra tekneyi yatakhaneye çevirip yattık. Uyumak ne mümkün hem sıcak, hem yanımda Anıl var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baştan sona güzel bir gün geçirdik. Hatıralar arasına güzel bir sayfa daha eklediğimize inanıyorum. Toplamda 10 kilo kadar sarıkanat istavrit yakaladık. Daha iyilerinin sizlerin olması dileğiyle. rastgelsin
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Boş dönmemenize sevindim.
Çapari ile balık avını biz küçükken Tekirdağ'da yapardık. Kovalarla balık alırdık. Hatta o kadar ki; çapari ile ava çıkmazdık balık bolluğundan.. Çapari'de balığın yerini ve derinliğini bulmak mesele. Mevsim, su sıcaklığı ve akıntı durumuna göre sürünün dolaştığı derinlik ve yer değişiyor. Onu bulduktan sonra iş biraz sabır ve kol kuvvetine kalıyor. ![]() Bizim çaparilerimize birgün köpekbalığı takılmıştı. Ne arıyorsa üç kişinin çaparisine birden takıldı, ellerimiz yarılmıştı. Hiç unutmam..
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Taygun kardeşim gerçekten çok güzeL anLatmış bende kendi açımdan anLatayım. Geceden Limanda kaLmaya karar verdik ve Limanın yoLunu tuttuk saat 12 civarı yatma kararı vermiştik ama taygun güzeL muhabbetime dayanamayıp uymaktan vazgeçti , saat 2 ye kadar muhabbet ettikten sonra uykuda buLduk kendimizi . Saat 4 civarı bütün çaLarsaatLar çaLmaya başLadı ve bütün Liman hareketLendi Limanın imamı namazını kıLdıktan sonra (Bizim imam saatini kendi beLirLer) motorLar çaLışmaya başLadı ve istikamet çaLı feneriydi. 40-45 dkLık yoLcuLuk sonucu meramıza geLmiştik ve çapariLeri suyLa buLuşturduk. Sabahın iLk saatLerinde baLık hem seyrek hem biraz zayıftı ve sürekLi derinLik değiştire değiştire akış istikametimizi değiştirdik bi yerde kıstık baLığı ama kaLdıramıyoduk takımLar doLsa da çekiLmiyodu hepsi birden bırakıyordu bize kaLanLar sadece 2şer 3 er iriLer . Akışı bitirdikten sonra tekrardan akmak için yukarıya doğru çıktık ve tam sürüye denk geLmiştik sanırım taygun kardeşim atar atmaz 8 tanesini birden yukarıya çıkardı ve arkasından ben 2 sefer arka arkaya 3 Lü bi sefer 2 Li bi sefer 5Li çektim aynı şekiLde babamda çaLışıyodu ve ortaLama 10 dk içinde 4 kg baLık tutmuştuk . BaLık tekrardan seyreLmeye başLadı ama bu sefer iri yapıyodu saat 10 a kadar çaLışmaLarımız sürmüştü ve saat 10 da sıcağı sevmediğim için dönüş kararını verdim motorun marşına bastım. Limanın açıkLarına geLdik ve bunaLmıştık sıcaktan doLayı taygun kardeşimLe serinLemek amaçLı kendimizi suya bıraktık 20-25 dk derin mavinin tadını çıkarttıktan sonra tekrardan teknemize çıkıp Limanımıza girişimizi yaptık.
Sanırım kardeşimde bende çok konuşmuşuz şimdi sıra fotoğrafLarda. ![]() ![]() ![]()
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri Bu mesaj en son " 03-07-2008 " tarihinde saat 08:36 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Kardeşler ; ellerinize sağlık.Gelde heveslenme.Okurken çok keyif aldım.şansınız açık olsun.kendinize iyi bakın.
sevgiler.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Taygun abi Anıl abi Siz bunları yazıonuz Babamı ankarada zor tutuyorum Bde Fotorafları koysanız ooo DAkikasında orda haberiniz olsun..
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() tebrikler güzel av yapmışsınız yenilerine inşallah
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Resimleri göremesekte bolca balık yakalamanın verdiği keyifi yazınızdan bile hissettim kardeşler
![]() En kötü avınız böyle olsun.
Hasan Özerinç - 1979 - İZMİR mail: hozerinc@hotmail.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tebrikler,demek ki artık isparoz timi,istavrit timi olmuş,afiyetler olsun...
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
05.12.2008 Güzelbahçe, İzmir | umut_seker | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 17 | 29-12-2008 21:50 |
14.12.2008 Güzelbahçe, İzmir | umut_seker | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 33 | 24-12-2008 00:51 |
20.09.2008 İzmir Foça | barikant | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 12 | 22-09-2008 17:36 |
12 haziran 2008 istanbul karaköy | kardanadam | DENİZ AVI KARADAN | 12 | 18-06-2008 13:12 |
10 Haziran 2007.Uskumru ve İstavrit. | Anıl ÜNALAN | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 20 | 13-06-2007 02:12 |