![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Birçok tatlı su türü için ortak olarak kullanılan 'gümüş balığı' adı altında inci balıkları ve tatlı su kolyozu gibi aslında birbirine oldukça yakın akraba türlerin geneli kastedilir.
![]() Ancak bu türler birbirinden kopuk coğrafyalarda ayrı ayrı bulunsalar da birbirine hayli benzer ekolojilerdeki yaşam alanlarını paylaşarak avcı balıklar için besin piramidinin aynı seviyede ki üçüncü halkasını oluştururlar. Bu yüzden olta balıkçılarının aynı cinsten bir çok akraba balık türünü kapsayacak biçimde kullandığı 'gümüş' adı altında genelgeçer ve özet bir tanım vereceğim. Yanlardan yassılaşmış ve ideal hidrodinamik özellikler kazanmış vücutları, sırt kısımda koyu yeşil yansımalı koyu kahve ve gri gibi esmer tonlardadır. Vücudun tamamı, bazı yerlerde sarımtırak açık yeşil tonlu gümüş parlaklığındaki pullarla kaplıdır. Karın bölgesine yaklaştıkça genele hâkim metalik renk gümüşi beyaza döner. Hemen her derinlikte sürülenerek yayılırlar. En önemli besinlerini çeşitli böcek larvaları, kabuklu organizmalar ve yumuşakçalar oluşturur. Turna ve sudak oltacılığında tercih edilen yemlik türlerden olan gümüş balıkları, birkaç metreden daha büyük olmaması gereken tül ığrıpların kullanıldığı kıyı çevirmeleriyle veya şamandıralı bırakmalarla kolaylıkla yakalanabilirler. Yemlik olarak kullanılacak gümüş balıkları iğneye kuyruk sapından, sırt yüzgeci kaidesinin altından veya sidiklikten takılırlar. gümüş balığı için iğneleme teknikleri: Canlı Yem Olarak Gümüş balıklarının canlı olarak iğnelenmesi çift köstekli iki iğnenin sırt ve karın kısmından balığa geçirilmesi şeklinde uygulanır. Yaklaşık eş uzunlukta kösteklenmiş iğnelerden ilki sırt yüzgeci ardından kaba ete -ancak yüzeysel şekilde- geçirilirken diğer iğne dışkıl açıklık (anüs) civarına derin bir yara açmayacak biçimde uygulanır. Görsel kılavuza Ölü Yem Olarak Hem canlı hem de ölü hâldeki gümüşler için aynı donam bu kez ense civarından ve sırt yüzgeci ile kuyruk kaidesi arasında sırttan uygulanır. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]BahadırÇapar
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() Bu mesaj en son " 22-01-2010 " tarihinde saat 14:36 itibariyle MAVİ FENER tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler..
|
|||
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Nuri abi ellerine sağlık.
Bilgilendirme için teşekkürler.
__________________
![]() MURAT ADAK 1977 0 Rh (+) KARABAĞLAR -İZMİR
|
|||
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu balığın tereyapında tavası veya fırında buğulaması çok harika olur....Ancak bagırsakları çok iyi temizlenmelidir.Bağırsakları metal ağırlıklı Toksinler üretir..az dahi olsa zehirlenme yapabilir...bu yüzden çok iyi temizlenmelidirler...Afiyet olsun..
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum) | CaTSiLeNcE | Deniz Balıkları | 20 | 23-11-2012 17:01 |