Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Üstadlar Köşesi > Nuri Deniz




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-02-2010, 23:31   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 74
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Organik su ürünleri Projesi

Rize Tarım İl Müdürlüğünce Türkiye'de ilk ve tek olarak yürütülen ''Organik Su Ürünleri Projesi'' kapsamında il genelinde organik balık üretimi yapan 7 firmaya, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.




Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Rize'nin organik üretime son derece uygun olduğunu belirterek, ''Bunu bütün dünyaya duyurmak lazım. Ama önce buna inanan insanlar gerekli. Açmazımız ise üretici zihniyetin değişime uğraması ve üreten insan sayısının azalması'' dedi.
Rize'de potansiyelin olduğunu, bunun bölge için büyük bir kazanım olacağını vurgulayan Hacımüftüoğlu, şunları söyledi:
''Artık çok fazla insan üretmiyor. Daha çok hazır kaynaklar tüketiliyor. Bu nedenle bu zihniyeti yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Bunu yapabilirsek bölgemizin sadece ülkemizde değil, dünyaya söyleyecek çok şeyi olur. Organik üretimimizin ülkemizde tek olduğunu iyi duyurmalıyız.
Organik alabalık üretimi gerçekleştirecek firmalar önemli bir iş yaptı. Bu tür projeleri sürdürmeliyiz. Dünya organik tarımın farkında. İnsanlar, artık sağlıkları ile ilgili daha dikkatli davranıyor. Dolayısıyla üretim kalitesine ve güvendiği ürünlere yöneliyor. Bunu iyi değerlendirmeliyiz.''



Tarım İl Müdürü Adem Çekiç ise projenin İl Özel İdaresinin katkısıyla 12 Kasım 2006 yılında başladığını ifade ederek, ''Proje kapsamında İtalya'dan bir sertifikasyon firması ile çalışıyoruz. Ülkemizde üretimi olmayan organik balık yemi üretiminin de yapılmasına başlandı. Proje kapsamında organik su ürünleri üretimine uygun işletmelerin yaygınlaştırılmasına çalışacağız'' dedi.
Üretilen organik alabalıkların henüz piyasaya sunulmadığını, nisan veya mayıs ayında sunulmasının planlandığını bildiren Çekiç, ''Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da talep var. Yurt içinden ülke genelinde şubeleri olan bazı marketler, ayrıca İtalya ve Almanya'dan bazı firmalar organik alabalığa talip oldu. Bu konuda soğuk muhafazayı sağlayabilirsek önemli bir ihracat potansiyeli de doğacak. Pazarlama konusunda sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
Proje kapsamında organik alabalık üretimi yapılan suyun her ay kontrollerinin yapıldığını, İtalya'daki sertifikasyon firması tarafından yemlerinin analizlerinin yaptırıldığını anlatan Çekiç, üretilen balıkların da analizinin yurt dışında yapılacağını söyledi.
Çekiç, Rize'de 44 firma tarafından yılda ortalama 2 bin 500 ton civarında alabalık üretiminin gerçekleştirildiğini, proje kapsamında ise yılda ortalama 500 ton civarında üretim yapılmasının planlandığını kaydetti.
Törende daha sonra firmalara sertifikaları verildi.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Sponsored Links
Eski 13-02-2010, 23:36   #2
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 74
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Karadenizde Hamsi avı süresi

Karadeniz'de bu sezon hamsi avı 3 ay sürdü




Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, Karadeniz'de bu sezon hamsi avının 3 ayı aşkın sürdüğünü, bu süre içerisinde 500 bin ton dolayında hamsi avlandığını söyledi.


Necipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avına Eylül ayı sonlarında başlandığını, Ekim ve Kasım aylarında yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, ''Karadeniz'de bu sezon hamsi avı 3 ayı aşkın sürdü. Bu süre içerisinde 500 bin ton dolayında hamsi avlandı. Bu miktar son 5 yılın en iyi rakamlarından biri'' dedi.

Hamsi avında bereketli bir sezon yaşanmasına rağmen balıkçıların yeterince kazanç sağlayamadığını savunan Necipoğlu, ''Hamsi avı bol yapıldığı için dolayısıyla fiyatı da düştü. Burada sadece vatandaşlarımız ucuz fiyattan yeme fırsatı buldu. Avlanan hamsinin ancak 200 bin tonu tüketildi, geriye kalan 300 bin tonu aşkın miktarı da balık unu ve yağ fabrikalarına 'yok' denecek fiyattan satıldı'' diye konuştu.

Bu sezon İstanbul Boğazı'ndan Hopa'ya kadar her yerde hamsi avlandığını, avına erken başlandığı için sürülerin mevsiminden önce Gürcistan karasularına geçtiğini anlatan Necipoğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye denizlerinde en çok avlanan balık hamsidir. Dolayısıyla vatandaşların balık ihtiyacının büyük bir bölümünü hamsi karşılıyor. Balıkçılarımız av ve avlanma konusunda daha duyarlı olmalıdır. Karadeniz'de hamsi avına görüldüğü zaman değil, 1 Aralıkta başlanmalıdır. Bu yapılmış olsaydı, şu an Karadeniz'in her yerinde hamsi avlanıyor olurdu. Bundan 20-30 yıl öncesine kadar Karadeniz'de Mart ayı sonuna kadar hamsi avlanıyordu. Hamsi sürüleri şimdi Gürcistan'da. Çünkü Gürcistan'da hamsi avına 15 Aralıkta izin veriliyor. Bazı balıkçı takımlarımız Hopa'da avlanmaya çalışıyor. Bunlar bir gece av yapabilirlerse, 3 gece denizden boş dönüyor. Ana hamsi sürüleri Gürcistan karasularında.''

''TEZGAHLAR GÜRCİSTAN'DAN GELEN HAMSİLERE KALDI''

Karadeniz'de hamsi avının artık sonuna gelindiğini, bundan sonra avlanacak hamsinin önemli miktarda olmayacağını ifade eden Necipoğlu, şunları kaydetti:

''Gürcistan yetkililerinden izin alan bazı Türk takımları hamsi avlıyor. Karadeniz'de tezgahlar Gürcistan'dan gelen hamsilere kaldı. Buradan gelen hamsilerin kilosu ortalama 3 liradan satılıyor. Gürcistan'dan gelen hamsilerin nakillerinde bazen sorunlar yaşanıyor. Bu sorunun yaşandığı günlerde, buradaki ufak teknelerin az miktarlarda avladığı hamsinin fiyatı birden 7-8 liraya kadar çıkıyor.''
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Eski 14-02-2010, 07:27   #3
Mehmet BODUROĞLU
gRi
 
Mehmet BODUROĞLU kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 22.08.09
Şehir: Manisa
Yaş: 50
Mesaj Sayısı: 999
Varsayılan

Bu güzel bilgiler için teşekkürler Nuri abi.
Karadeniz hamsiside bir başka oluyor hani.
Çok severim buğulamasını
__________________
Mehmet BODUROĞLU
1974 / Merkez / MANISA
0532 4133895

A RH(+)

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Mehmet BODUROĞLU Çevrimdışı  
Eski 15-02-2010, 07:56   #4
Necati ARAT
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 14.09.09
Mesaj Sayısı: 3.142
Varsayılan

Nuri abi yine harikasın..
Paylaşımların için teşekkür ederim..

Bir not : Bu sene eve 2 defa hamsi aldım..
İhtiyaçtan, ama tat tuz alamadım...
Zaten çokda düzgün değillerdi........
Necati ARAT Çevrimdışı  
Eski 15-02-2010, 07:59   #5
Murat ADAK
Kaptan
 
Murat ADAK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.10.09
Mesaj Sayısı: 976
Varsayılan

Nuri abi paylaşım için teşekkürler.
__________________

MURAT ADAK
1977 0 Rh (+)
KARABAĞLAR -İZMİR
Murat ADAK Çevrimdışı  
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Büyük Ortadoğu projesi...BOP ! NE İMİŞ... Uzm.Dr.Rastgele TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 18-05-2007 11:17


Saat 16:29.