|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Avlandığımız günlerde %90 hava sıcak olur güneşin altında kabak gibi duran balıklar 30 dakika içinde pelte kıvamına gelip kokuşur.
Şimdi balık saklama taktiklerine geçelim. Tel Livar -----------Av malzemeleri satan mağzalarda 3-5 milyona bulabilirsiniz. bir parça ip ile denize sarkıtıp avlandığınız süre boyunca balıkların canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Buzluk -------- Bu iş için gidip hususi buzluk almaya gerek yok. Eski buzluklardan yada köpük kutulardan bulup kullanabilirsiniz. İçine koyucağınız buzu 2 şekilde temin edebilirsiniz. ilki evde şişelere su doldurup buz yaptıktan sonra şişeyi kesip buzluğa atmak olabilir. ikincisi buzcudan çeyrek kalıp eğe ihtiyaç fazla ve hava sıcak ise sularınızı biraz kola gibi şeyleri soğutmak için maximum yarım kalıp buz sabahın köründen akşama kadar sizi idare eder. Balığı buzluğa koyduktan sonra üzerlerinin kurumaması için deniz suyu serpiştirin yada bir gazeteyi ıslatıp üzerlerine serin. Kıl Çuval ----------- Bu yöntem dedelerimizin atalarımızın yöntemidir. Kestane çuvalı olarakta bilinen kıl çuval artık pek bulunan birşey değil. Bir şekilde bulduğunuzu farzedelim. Balığı avladığınızda kıl çuvalın içine koyup bir ip yardımıyla denize sarkıtabiliceğiniz gibi, çuvalı ıslatıp gölge bir yere koyup 15-20 dakikada bir ıslatarak balığı koruyabiliriz. ikinci yöntemi uygularken içine birazda yeşil vıcık vıcık olan yosunlardan koyulabilir. Kova --------- Tasvip etmediğim bir yöntemdir balık o kovanın içinde canlıyken bile bayatlar. Güneşin altındaki 1 kova su (en fazla 15 litre) kısa süre içinde kaynama derecesine gelir.(mecaz anlamda yani). İllaki kovada görücem o canlı balıkları derseniz sürekli su sirkülasyonu yaptırmanız gerekir.15-20 dakikada bir üzerinden bir kap yardımıyla su boşaltıp yerine denizden taze su dökerseniz sorun kalmaz. Bunların hiçbiri yok diyelim ki evde unuttunuz. Yapıcağınız en basit yöntem şu. Bir torbanın alt kısmına kalınca gazete koyup (10 sayfa kadar) deniz suyuyla ıslatın. Daha sonra üstüne bir o kadar daha gazete koyup iyice ıslatın yakaladığınız balıkları ıslak gazetelerin arasına koyun ve gazeteyi sık sık ıslatın. Mümkünse gölgede muhafaza edin. Ben genelde bu yöntemi kullanıyorum ısparozlar yaldır yaldır parlıyo çok hoşuma gidiyor. Çırpınıp aralara giren balıkları ilk başta görmüyorsunuz sonradan piyasaya çıkınca insan seviniyor ![]() Eğer sizin eklemek istediğiniz yöntem varsa yazmanızı rica ediyorum.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Pratik bir yöntem:
patates-soğan fileleri vardı plastik malzemeden, onlardan bir tanesini aldığınız zaman saklayıp, ağız kısmından bir büzme ipi geçirerek tel livar gibi kullanabilirsiniz.
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Benimde bir tavsiyem olacak arkadaşlar Bu tavsiye sazan yakalarken uyguladığım yöntem.
Tutulan sazanlar büyük ise çamaşır ipi veya o işigören 4 - 5 metre ipi balığın yan solungaçlarından geçirerek ağzından çıkartıyoruz ve çıkan uç ile bedeni iybir düğüm ile birleştirip. bedenin ucunu sağlam bir kaya yada kazığa bağlıyoruz. ve balığı suya bırakıyoruz. balıkta herhangibir yaranlanma yada dozulma olmuyor. Aman dikkat sazan başka balıklarda bu yöntem kullanılacak ise dişsiz balık olmasına dikkat edelim.
__________________
Avcılığında bir etiği vardır. İlhan İNCİ 1976 ÜMRANİYE / İSTANBUL |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Ben bez balık torbası kullanıyordum livardan önce,yarım saatte bir ıslat koy gölgeye buz gibi beklesin...
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() degerli arkadaşlar bende her numara var...o günkü duruma göre tel livar/çuval/agzı büzülen kepçe filesi(tor) / yada dalgıçları su altında kullandıgı çelik oval firketeli yay..
abeeem..iş balık olsun balık..napar yapar taze saklarım...valla icabında fanilamı cıkartır torba yapar yine taze saklarım.. mufi56 dan selamlar herkese |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Eyvallah Tago,
senin bilgilerine ilaveten eklemek istediğim,eğer deepfreeze balıkları koyacaksanız mutlaka temizlenmiş olarak atın,sevgilerimle
__________________
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Balıkların muhafaza edilmesinin en kolay yolu:
birparça 8-10 cm'lil balığın büyüklüğüne göre hesapladığınız kalem şeklinde bir tahtanın tam ortasına 2-3 metrelik kalın bir misina bağlayın ve her yakaladığınız balığı solungacından misinaya geçirerek tahtaya kadar sürükleyin balıkları suya bırakın ve misinanın ucunuda bir başka tahtaya sabitleyin böylece ham balıklarınız ölmeyecek hemde ara ara tuttuğunuz balıklara bakabileceksiniz.. Kenan Yılmaz ELAZIĞ siyahinci21@mynet.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 10-04-2007 " tarihinde saat 15:40 itibariyle üstad1982 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() En çok kullandığım yöntem bez torba yöntemidir.. Bezden dikilmiş torbayı ıslatıp güneşe koyduğunuzda torba üzerindeki buharlaşmaya çalışan su etrafındaki tüm sıcaklığı emerek içersine konan balıklara serin bir ortam sağlar.. sanırım en ekonomiğide bu.. abilere saygılar.. kardeşlere sevgiler..
![]()
__________________
KÜRŞAT VURAL 1981 A RH+ İZMİR_BUCA Nasip olursa bu sezon bundan bi tane tutucam inşallah... Aramıza katılan bayanlar olduğu için sansürü uygun buldum... ![]() ![]() '' No one live forever '' |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yaz balıkları... | Onur GÜNER | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 02-07-2007 00:03 |
bogaz balıkları | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 19 | 20-01-2007 13:17 |
Balık nasıl alınır nasıl saklanır? | Bir Dost | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2005 10:40 |