|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Gerekli malzemeler:
derisiz levrek yada lağos fileto 40 gr. derisiz somon fileto 40 gr. kabukları temizlenmiş 2 adet iri karides halka şeklinde doğranmış 2 parça kalamar arzu ettiğiniz miktarda farklı yeşillik ve taze baharatlar İlk olarak balıklarımızı haşlamak için ocağa sığ bir kap içerinde bir miktar su ve bu suyun içinede limon parçaları, defne yaprağı, sarımsak, maydanoz, tane karabiber, tuz, çok az sirke koyarız. Bu su kaynamaya başlayınca deniz mahsullerimizi ayrı ayrı atıp yarım ateşte (balıkların parçalanmaması için) haşlarız.Kalamarları haşlarken çok dikkatli olmalıyız, zira kalamarlar haşlandıkça sertleşirler, bu yüzden çok kısa bir sürede haşlanmalıdırlar.Haşladımız malzememizi bir tabağın içine alıp zeytinyağ-limon suyu-çok az sarımsak-karabiber-tuz-arzuya bağlı olarak çok ince doğranmış soğan ve dereoto-maydanoz ile marine edilerek soğumaya bırakılır.1 - 2 saat soğuyan balıklarımızı marinesinin içindek çıkartarak altta salatalık dilimleri ve kenarında yeşillik , közlenmiş ve kabukları çıkartılarak ince doğranmış biberler ve lezzetli otlar ile süsleyerek zeytinyağ limon sos ve nar ekşisi ile sunuma hazır hale getiririz.AFİYET OLSUN (tamamen bana ait bir sunumdur) Not: Resimde bir miktar siyah havyar kulandık, bunun yerine közlenmiş domateslerden yapılmış bir sosda kullanabilirsiniz.
__________________
TUNCAY TERZİOĞLU İNEBOLU-LU 1967-İSTANBUL Bu mesaj en son " 31-01-2006 " tarihinde saat 07:37 itibariyle tuncayterzioglu tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Teşekkürler Tuncay.
Mükemmel görünüyor... Eline sağlık... Saygılar....
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Vallaha çok güzel görünüyo yapıp yemek lazım bunu..
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tuncay abi böyle resimlerle avutamıyoruz kendimizi mümkünse bir organizasyonumuza sende dahil ol biz senin yerine balık tutarız o sorun değil sorun yemek
![]() ![]() yol masrafı sorun değil nerde olursan ol izmire gidiş dönüş bilet alırız sana ![]() (böyle marifetli ustaya can kurban)
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Ooooof offf çok canım çekti yav...
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() ben ömrümde böyle hazırlanmış bi tabağın başına oturmadım...arkadaş gerçekten işini biliyor... bütün tariflarini okuyorum...resimlerini görünce daha iyi oluyor...
rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço ![]()
|
![]() Tuncay Merhaba
Harika olmuş gerçekten. Adeta bir profesyonel gibisin. Afiyet şeker olsun. Bende denemeyi düşünüyorum, bakalım becerebilecekmiyim. Hoşçakal.
__________________
Bir kişiye balık yedirirsen bir kez doyar, balık tutmasını öğretirsen yaşam boyu doyurmuş olursun. Adnan 1959/İstanbul |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() omenuyuı hazırlamak sorun degıl mesele onu suyslemede gorunce karnım acıktı cok guzel
__________________
MUSA ÜNAL 1969
KAYNARCA/PENDİK/İSTANBUL ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu tarifi denedim ,gerçekten güzel oluyor,hele de süslendimi sanki lezzeti bir kat daha artıyor
![]()
__________________
Yusuf R.D. - 1949 ŞANSINIZ BOL, BALIKLARINIZ BÜYÜK, YOLUNUZ AÇIK OLSUN... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Güzel bir mizanpaj olmuş. Çok şık. Elinize sağlık ve teşekkürler.
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mırmır balığı en lezzetli nasıl olur... | poga | Balık Yemekleri | 5 | 25-07-2012 14:33 |
Hafif dalgalı deniz :) | Taygun KOCABIYIK | Videolar | 20 | 05-02-2010 00:37 |
Ahtapot Salatası(video) | Rauf | Balık Yemekleri | 13 | 07-07-2008 10:07 |
Alabalıklı Patates Salatası | uzman | Balık Yemekleri | 3 | 29-01-2006 18:10 |
Su ürünlerinin Neden Olduğu Gida Zehirlenmeleri | levrek | SAĞLIK | 3 | 02-11-2005 08:52 |