|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() 30,04,2011 tarihinde arkadaşım murat ile foça'ya balığa gittik toplamda 7 adet bu balıktan yakaladık fakat ilk defa karşılaştığım için geri saldık
Herkese meraba 30,04,2011 tarihinde foçadan balığa gittim tanımadığım bu balıkla karşılaştım 51 metrede tekneden 7 adet yakaladım. Fakat balığı tanımadığım için saldım tanıyan üsdadımız varsa yardımcı olursa sevinirim. herkese rastgele. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İbrahim Gündüz Manisa 15.07.1963 b rh+ Bu mesaj en son " 04-05-2011 " tarihinde saat 07:18 itibariyle Necati ARAT tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İbrahim abi sanırım bu BERBER BALIĞI
Hani ailesinden bir balıktır. Sıcak ve ılıman denizlerin kayalık, çakıl ve bazen çamurlu bölgelerinde ve 50-300 metre derinliklerde yaşayan berber balığı, 25 santimetre uzunluğa erişebilir. Az bulunduğu için fazla ekonomik değeri yoktur. Denizlere renk güzelliği verir. Üremeleri diğer hani cinsi balıklar gibidir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Berber balığı sanırım.
Google görsellerde bulabilirsin.
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() berber balığı bu, dibi kayalık olan bölgelerde çıkar, bazende jigde yakaladığım balıkların ağzından çıkıyor :-)
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İbrahim abi sanırım bu BERBER BALIĞI
Hani ailesinden bir balıktır. Sıcak ve ılıman denizlerin kayalık, çakıl ve bazen çamurlu bölgelerinde ve 50-300 metre derinliklerde yaşayan berber balığı, 25 santimetre uzunluğa erişebilir. Az bulunduğu için fazla ekonomik değeri yoktur. Denizlere renk güzelliği verir. Üremeleri diğer hani cinsi balıklar gibidir.
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() acaba tadı nasıl yeniyor mu?
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Hüsnü abi yenip yenmedigini bende merak ediyorum ona bir cevap bulursak bende sevinirim , verdikleri bilgiler için herkese teşekkürler.
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Bende internetten inceledim, balık kesinlikle berber balığı imiş. ilk defa rastlıyorum ama tüm Akdenizde bu balığın yaşadığı söyleniyor. Zehirli olduğuna ilişkin hiçbir bilgi verilmemiş bu sebeple yenmesinde bir sakınca yok gibi gözüküyor. Ancak kaynaklarda ticari değeri olmadığı için avlanmadığı da yazıyor. Bu da balığın etinin lezzetli olmadığına ilişkin ben de bir kanı uyandırdı. Araştırmacılar için latince ismi anthias anthias, ingilizce adı swallowtail seaperch.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum) | CaTSiLeNcE | Deniz Balıkları | 20 | 23-11-2012 17:01 |
Bu küçük sevimli balığı tanıyan var mı ? | asla35 | Deniz Balıkları | 10 | 29-10-2011 15:48 |
Bu balığı tanıyan varmı? | muratbaykent | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 8 | 12-05-2010 11:46 |
Bu balığı tanıyan var mı? | apikoreef | Deniz Balıkları | 8 | 20-04-2008 19:03 |