|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu tekniği Süleyman Karabulut abinin isparoz avı sayfasına yazmıştım.Buradada kopyası olsun dedim ve kopyaladım.
İsparoz,İzmarit,Gopez gibi balıkları temizledikten sonra üzerini kaplayacak kadar limonlu su ve az biraz tuz ilavesiyle,en az 4-5 saat beklettikten sonra,iyice kızan yağda pişirin.Sonradan bol roka,marul salatasıyla götürün.Afiyet olsun Sonucunu yazmayı unutmayın.Küçük tip balıklarda bu tarifi tek tutarım.
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
VİP ![]()
|
![]() Önder kardeşim bilgilendirme için teşekkürler.
__________________
İrfan AVCI
1960 Manisa [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() bilgilendirme için çok teşekkür ederim önder abicim en kısa zamanda deneyeceğim
__________________
SERHAT ENGİN İZMİR 1983 0 RH (+) Yaşadığım Yer:İZMİR-KARŞIYAKA ![]() Herkese Rastgelsin 05067328711
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Üstad
|
![]() Önder kardeşim bilgilendirme için teşekkürler. Fakat bir sorun var.
![]() ![]() üç dört saat sabır işi biz balığı tuttuğumuz gibi tavaya atıyoruz.Üç dört saatte bizim açlığımız geçer.Ama ilk fırsatta deneyeceğim..
__________________
SÜLEYMAN KARABULUT
İZMİR-1959 0 Rh (+) KAPTAN KARABULUT GÜZELBAHÇE 2.LİMAN Telefon: 0538 294 01 94 ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sağol önder deneyeceğim
__________________
![]() Hüsnü Halil İplikçi |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Rica ederim abi,afiyet olsun
![]()
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Kaptan ![]()
|
![]()
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() abi;bi tavaya bi bi poşete,evde poşettekileri hazırla koy dolaba ertesi güne afiyet olsun.
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Serhat; dene pişman olmassın,afiyet olsun.
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İlginç bir tarif. Limon suyu içerisindeki laktik asit sebebiyle profesyonel aşçılar tarafından kırmızı etin terbiye edilmesinde kullanılır. Eti yumuşacık yapar. Laktik asit yağları çözdüğü için et dokusundaki yağları çözerek etin kendini salmasını sağlar. Ben balık etini terbiye etmede kullanıldığını ilk kez duyuyorum. Bir tek buğulama'da limon kullanıldığını biliyordum, hamsi buğulama ve sardalya buğulamada balığın liğme liğme olmasını sağlıyor. En kısa zamanda deneyeceğim.
Paylaşımınız için teşekkürler.
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık Pişirme Teknikleri | kral dolmuşcu2 | Balık Yemekleri | 9 | 25-04-2010 15:51 |
Balık pişirme teknikleri | levrek | Balık Yemekleri | 6 | 22-02-2010 08:33 |
Ahtapot Ayıklama ve Pişirme | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 25-11-2008 10:10 |
Küçük Bir Av | paşalı | DENİZ AVI KARADAN | 7 | 31-10-2007 19:10 |
Lampuka Pişirme Tarifi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 12 | 31-10-2007 17:06 |