|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Sevgili dostlar,iste size hem yapimi basit ve hemde pek leziz bir hamsi tarifi ; 1 kg hamsiyi temizledikten sonra ( Tercihinize gore ister kilciklarini cikarin ister cikarmayin)firin tepsisine yerlestirilmis yagli kagit uzerine 3 corba kasigi sivi yagi yayarak kagidi yagliyoruz.Ben 30x30 ebadinda firin tepsisi kullaniyorum,sizin tepsi boyutlariniz daha genis ise yaglamayi bir miktar arttirabilirsiniz,ancak fazla yaglama yapmayiniz zira burada hamsiler kendi yaglarinida salivereceginden cok fazla yag kullanmayiniz.Hamsileri normal nasil kizarma yapinca unluyor isek o sekilde una bulayip en fazla 3 sira(Tercihen iki sira) halinde yana yana yagli kagit uzerine aralarinda bosluk birakmaksizin diziyoruz.Uzerine yine 3 corba kasigi yag gezdirip,. bir miktar tuz ve kekik serptikten sonra 180-200 derece firinda isteginize gore 20-25 dk.tuttup servis yapiyorsunuz.Firinda cok kizarmasini beklemeyiniz aksi halde sert olur.Afiyet seker olsun yarasin..
__________________
Kadir Dogan Yas:50 Ankara Bu mesaj en son " 24-11-2012 " tarihinde saat 21:28 itibariyle kadir 06 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Paylaşım ve tarif için teşekkürler. En kısa zamanda deneyeceğim.
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() değerli bilgiler için teşekkürler.
__________________
ARH+ Çetin Açık 1972 izmir iğneniz keskin, avınız büyük olsun. RASTGELSİN... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Miço Kadir emeğine sağlık...
Cuma namazından sonra balık pazarına gidip varsa hamsi alacağım...bir deneyip durumu rapor ederim.
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
100 Hamsi | MAVİ FENER | Rastgelsin Kahvesi | 3 | 27-06-2012 10:54 |
Bademli Taratorlu Kalamar Tavası tarifi | levrek | Balık Yemekleri | 4 | 29-12-2010 17:32 |
Balık Avı Tarifi | HALDUN YALIMLI | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 11 | 05-11-2010 21:19 |
Leziz Buğulamam... | lambukas | Balık Yemekleri | 19 | 06-07-2008 13:12 |
Lampuka Pişirme Tarifi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 12 | 31-10-2007 17:06 |