Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-07-2006, 15:55   #6
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Yunus kardeşim, İlk önce sana kıbrısı öneriyorum. Kıbrıs su yüzeyinde mantar ile duran çok iğneli bir av aracıdır. Kullanımı çok kolay mantarın etrafına ekmeğin kabuklu kısmı mantara gelecek şekilde iğnelerle sıkı sıksı sarıyorsun, iğneler çıplak kalıyor. Temel olarak kıbrıs ile av bu şekilde oluyor. Bu sisitemle denemeni öneririm. Bir diğer şekilde yine kıbrıs gibi ama mantarsız olarak avlanma şeklidir. Bu sistemde elin gibi bir parça ekmeği kabukları içe, içi dışa gelecek şekilde iğneler ile sar ve bu şekilde de dene. 1 taneden fazla kıbrısla ve bu şekillerde avlanmanı öneririm, mutlaka sonuç alacaksındır. Bu şekilde kıbrıs konusunda tecrübe kazandıkça ekmeğe kıbrısı sarmadan önce kırmızı yeşil yaprakların arasında satılan kurtlarla iğneleri yemleyipte sarabilirsin, artık bundan sonrası sana kalmış istediğin.

Bu sistemin kıbrısın temelini anlamışsındır. Kıbrısla avlanmada önce av zamanı sabah gün doğarken ve akşam gün batarken sonuç iyi olur, sessiz ve kimsenin olmadığı bir yer seç kendine, kıbrısı atmadan önce ekmekle suyu karıştır çok cıvık bir mazmoz (mazmoz için peynir suyu, temizlenmiş balık artıkları vs.) hazırla ve kıbrısları atacağın alanı mazmozla, kıbrıslarını aralarında 8-10 metre olacak şekilde at, otur ve görünmeden olacakları izle. Avlanacağın sistemle sadece kefal avlayacağını düşünme, derinlik az olduğu için orada bulunan her balık (kefal,sarpa,lidaki,karagöz,levrek) sana av olacaktır.

Artık bu kadar tüyoya 1-2 güzel balık resmi ile bizi memnun edersin umarım Yunus kardeşim. Yakaladığın levrek ve lidakinin üstüne yatmak olmaz değilmi? .RASTGELSİN
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kefal Avı mufi Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar 36 27-01-2012 14:28
Firinda kefal MAVİ FENER Balık Yemekleri 0 13-06-2009 13:29
Kefal sürüsü genç_balıkcı_77 ANILAR 11 24-12-2008 21:46
Kolay Kefal Avı seçkin DENİZ AVI KARADAN 9 30-09-2008 12:54
08/02/08 kefal serkan_dalaman DENİZ AVI KARADAN 8 09-02-2008 22:55


Saat 11:24.