![]() |
#9 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Yunuscan kıbrıs taktiğini kullan herkesin söylediği gibi fakat benim görüşüm dip kıbrısından ziyade yüzey kıbsırısıdır. Haldun abi çok iyi bir yere parmak basmış görünmemek. Ben geçen yaz 12 temmuz günü gümüldürde yaklaşık 5 kilo kadar kefal tutmuştum 6 tanesi 300 gram üzeriydi bunlardan 1 taneside yaklaşık 500-600 gramdı hepsindeki ortak özellik (iri kefallerde) akşam hava kararmadan az önce yakalanması ve ortalıkta görünmemem. Oltaları attığın gibi plaja çekil hatta bir şemsiye ayarla gölgede otur. Ama gözünü kıbrıstan ayırma çünkü bahsettiğin iri kefaller 1-2 sn içinde yakalanıp mantar falan dinlemeden oltayı götürüyorlar dibe yakalandıktan sonra kaçması biraz zor kıbrıstan ama sen yinede temkinli balığı yüzdürerek çek derim hatta iri kefallerde ben misina bile salmıştım.
Ekmeğin kabuk kısmı içe doğru gelsin mantara sıkı sari iğneleride sıkı sıkı dola. Son olarak en önemli konutu esgeçmişiz ince misina şart 0.20 misina kullanmalısın o dediğin iri kefaller kalın misinaya katiyen gelmez tecrübeyle sabittir. Haydi artık kefal resimlerini bekliyoruz ![]()
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kefal Avı | mufi | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 36 | 27-01-2012 14:28 |
Firinda kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 13-06-2009 13:29 |
Kefal sürüsü | genç_balıkcı_77 | ANILAR | 11 | 24-12-2008 21:46 |
Kolay Kefal Avı | seçkin | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 30-09-2008 12:54 |
08/02/08 kefal | serkan_dalaman | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 09-02-2008 22:55 |