Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 21-12-2006, 11:00   #21
varior
Kaptan

varior kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
savaş gece at-çek yaparak avlanmak için ben bayağı zahmetli işlere girişiyorum...seyhan nehrinin döküldüğü (tabaklar köyünün içerisinden geçerek gidiyorsun...ama ben bile hala arasıra yolu karıştırıyorum...zaten bi yolda yok oraya tarlaların kıyısından köşesinden geçerek ulaşıyorsun...)yerde acı suyu bi boruya asılmış lüxle ki bu sistem suyun içerisine yerleşecek ve 1 metre kadar üstten tek noktayı aydınlatarak yapıyorum...ya da aydınlatması olan bi iskelenin etrafında gezdirme yapıyorum...bunun dışında geçe levrek avında at-çek kullanmam...

bu ortamlarda ikinci resimdeki 2 no lu zarganayı kullanıyorum...5-10 cm. arasında olanları bence gayet uygun bi boy olacak...

eğer imkanın varsa bi akü ile araba farını kullanarak kıyıdan uzun mesafeli aydınlatma yapabilirsin...

eğer aydınlatma şansın yoksa ya kendini karanlıkta gösterecek yemler kullan...aslında gece yukarıda yazdığım ortamı oluşturamıyorsan at-çek yöntemiyle gece avlanmanı tavsiye etmem...

benim at-çek yaparak levrek avladığım yer ve her zaman balık almışımdır buradan...genelde ispendek denen boylarda çıkar ama bu aylarda eğer dayanabilirsen (dayanabilirsen diyorum çünkü barada sadece suyun içerisinden avlanabilirsin ...yani tulum giyerek bel hizasına kadar suya girmelisin...burada av havanın kararmasıyla başlar ve havanın aydınlanmasına kadar sürekli devam eder) gece 24.00 ve 02.00 arasında iri levrek alabilirsin bu aylarda...bölgede en fazla üç kişiyle av yapılmalı...av yapılabilecek alanın darlığı ve orada sürekli levrek avlayan hatta orada klübeleri olan balıkçıları da hesaba katman gerekir...eğer buraya yazın gitmeyi planlarsan mutlaka bi dolu şişe sinek kovucu sprey götür...sivrisinekler bölgenin yapısından dolayı akıl almayacak kadar çok ve saldırganlar...

rastgelsin...
saol Doğan, ben herzaman gittiğim yerde düşünüyordum ama dediğin gibi kışın aydınlatma şansım yok, yazın elektrik direkleri var.. Yukarda söylediğin yerleri birçok arkadaştan duydum çok balık var diye ama şu "sinek" konusunu duyunca vazgeçtim sen bayağı meşakketli şekilde uğraşıyorsun walla, tabii balığı alınca insan herşeyi unutuyordur..
zargana için daha detaylı bilgi verecek olursam; gittiğim yerler zifiri karanlık kayalık, yer yer kumluk, küçük dere ağızları olan bir bölge.. merak ettiğim birşey var (cahilce bir soru olacak ama gülmeyin) ışıklı yada lıkıt zargana varmıdır acaba..?? yada balık buna gelir mi??
varior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 21-12-2006, 11:08   #22
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Zifiri karanlık ise niçin silikon yem ile uğraşıyorsunuz? Uygun yapay balık ve takımlarla çok daha zevkli avcılık yapabilir siniz.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 11:14   #23
aganta borina borinata
Guest

savaş cahilce diye bişey yok kardeş...balık konusunda bilmediğin ve merak ettiğin herşeyi soracaksın ki öğreneceksin...

"ışıklı" zargana var mı demişsin...fosforlu var...fenerin ışığını tutuyorsun ve o da bi süre fosfor olarak ışımaya devam ediyor...

ancak "lıkıt" işte bunun ne olduğunu anlayamadım...

ama tavsiyem at-çek yapmaman...al sardalyayı ya da kalamarı şansını öyle dene bence...gezer kurşunlu takım kullan...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 11:17   #24
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Alıntı:
fosforlu var...fenerin ışığını tutuyorsun ve o da bi süre fosfor olarak ışımaya devam ediyor...
Düz fener ışığı yerine bulabilirseniz mor ötesi ışık veren lamba kullanın. Mor ötesi fosforu aktive eder. Mor ötesi lmbaları ise en kolay kırtasiyecilerde bulursunuz. Görünmez mürekkepli kalemler ile birlikte lambası da olur.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 12:28   #25
varior
Kaptan

Alıntı:
ancak "lıkıt" işte bunun ne olduğunu anlayamadım...

ama tavsiyem at-çek yapmaman...al sardalyayı ya da kalamarı şansını öyle dene bence...gezer kurşunlu takım kullan...

rastgelsin...
normalde geceleri zaten 15-20 kadar kurşunlu olta takımı var hepsini sırayla atıyorum ve bir taneside elimde bekliyorum, ancak gece at-çekle Levrek yakalayarak hem olta başında beklemeyip fırsat değerlendirmek hem at-çekle gece yakalamanın zevkini tatmak istiyorum.. birde o Levrek için attığım oltalara genelde çupra, melanury, sargoz gibi balıklar vuruyor.. Ama at-çekle %80 Levrek, %20 kaya lagosu çıkıyor.. yani at-çekle levrek yakalama şansım daha fazla.. ayrıca birşey dikkatimi çekti gündüz kulladığım şamandıralı kaz tüyü takımı levrek kovalıyor ve bunu izleyebiliyorsun, eğer gizlenmezsen (ki bu orda çok zor) levrek görüyor ve almaktan vazgeçiyor, gece bu olayının tekrarlanmayacağını düşünüyorum..
yukarda bahsettiğim "likit" sadece hayal ürünüm, yani klima kumadalarında yada tv-muziksetleri kumandalarında açma-kapama düğmesi geceleri karanlıkta az bi ışık verir ya, içinde likit vardır, onun gibi birşey..
Eski 21-12-2006, 12:34   #26
varior
Kaptan

Alıntı:
moz tafarından gönderildi
Düz fener ışığı yerine bulabilirseniz mor ötesi ışık veren lamba kullanın. Mor ötesi fosforu aktive eder. Mor ötesi lmbaları ise en kolay kırtasiyecilerde bulursunuz. Görünmez mürekkepli kalemler ile birlikte lambası da olur.
bir elimde mor ötesi lamba yada fener bir elimde rat, at-çekle makinayı sarmaya çalışacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum.. en iyisi geceleri makinaya iyi geceler diyip yatağına yatırmak.. el oltaları ile devam etmek.. kusura bakmayın geceleri ratla pek deneyimim yok o yüzden çok soru soruyorum?
Eski 21-12-2006, 12:38   #27
aganta borina borinata
Guest

savaş o likit dediğin fosfor işte kardeş...illaki at-çek yapacam diyorsan sen bilirsin bari sabah ve akşam gün batarken yap...bi de bu işin yüzdesi yok...çatalkuyruk zargana ne bileyim başka balıklarda var...

cevabı aynı anda yazmışız herhelde...iyi tercih...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 12:43   #28
varior
Kaptan

Alıntı:
savaş o likit dediğin fosfor işte kardeş
rastgelsin...
cahiliz işte yaaa...
Eski 21-12-2006, 17:31   #29
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Savaş abi kalamar takımlarında senin istediğin gibi bir şey var (zarganada vardır herhalde) ışığı tutuyorsun ışıl ışıl oluyor ama sarı ışıkla pek verimli olmuyor evde beyaz ışıkla denedim daha iyi oluyor Murat abinin dediği mor ötesi ışığı denemedim ama eminim daha iyi verim alınır.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-12-2007, 17:47   #30
Reşit
Oltacı

Reşit kullanıcısının avatarı

Mozdil Kardeşim

Ben Mart- Aralık arası Bodrum Bağla körfezinde oturmakdayım.Bir dahaki sefere Bodrum Bitez'e gelirseniz beni arayın.Arzu ederseniz teknemle balık avına gideriz.Saygı ve sevgilerle
Reşit
Reşit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları