Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-01-2007, 18:17   #11
Rauf
Guest

Alıntı:
CaTSiLeNcE tafarından gönderildi
2 balık arasındaki 5 farkı bulun sanırım alttaki akdeniz olanı ..Gerçekten güzel bir konuya elatmışsın abi teşekkürler..
Ersen hemşerim doğrudur bana derlerdiki burada da bağzan karadeniz palamutu cıkar ama inanmamıştım tsadüf bu sene acıkta sıtıya vurdu o resimdeki cıpınışından bile fark ediyordu.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 05-01-2007, 18:25   #12
Rauf
Guest

Alıntı:
HALDUN YALIMLI tafarından gönderildi
Rauf abi ilkönce tebrikler sonra afiyet olsun. Ne diyeyim ben bu aralar ava gidemiyorum böyle avlanan balıkların resimleriyle idare ediyorum. Teşekkürler Rauf abi.
Haldun bende aynı senin gibi balığa cıkamıyorum malum havalar bozuk bende düşünüyordum bu zamanda siteyede pek yazı gelmiyor aklıma geldi bu konuyu actım.selamlar
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 18:48   #13
Rauf
Guest

Alıntı:
yalcinicli tafarından gönderildi
Rauf ağabey, harika bir konuya değindin. Bu süper oldu.
Gerci tüm baliklar gözüme mücevher gibi gözükse de, bir kac ay önce bir palamut pilaki yaptim (söylemesi ayip olmasa gerek)
Resmen dilimlenmis kavak ağacindan farki yoktu. Ne lezzet ne yag.
Ama ondan bir önceki aldigim ve yine ayni sekilde hazirladigim palamut tek kelimeyle harikaydi.
Soracagim şudur ki, nedir bu baliklari ayirt edebilmenin sirri ?
Ekledigin fotograflarda feno tip olarak farkliliklar cok rahat görülüyor.
Bu konuya bir de sözlü olarak bir seyler ekleyebilirsen çok memnun olcağim.
Simdiden cok tesekkür ediyorum.
Emegine saglik...
Yalcın kardeşim seni aydınlatmaktan zevk duyarım şimdi bu akdeniz bölgesinde belli başlı iki cins var 1-Akdeniz palamutu denir yöresel olarak.Ama asıl adı (Yazılı orkinos dur) eti beyaza yakın olur tercihen ufak olanları daha bir yenebilir lezzettedir.cingene palamutu büyüklüğünde.bu balık benim duyduğuma göre 10-15 kiloya kadar büyüyor cins olarak diğer orkinoslar gibi 100 kilo olmuyor.2-tombik palamut denen bir cins daha var üzerindeki cizgiler olsun vucut yapısıyla olsun hemen fark edilir eti de esmer olur kestiğiniz zaman etinin kırmızı olduğunu görürsünüz işte palamut cinslerinin icinde en lezzetsiz balık budur buda 10 kiloya kadar olanlarını gördüm.3-karadeniz den başlayarak egeye kadar uzanan kesimde zamanı gelince bolca yakalanan palamuta ise kısaca karadeniz palamutu diyoruz öbür palamutların yanında bunun eti lüfer eti sayılır .yeni ekliyeceğim resimde görülen balık tombik palamutudur evvelki mesajımdaki resmin üstündeki balık karadeniz palamutu alttaki akdeniz palamutudur.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 19:03   #14
Rauf
Guest

Alıntı:
balıkcı tafarından gönderildi
Rauf abi dikkatle bakılınca arasındaki farklılık gözüküyor,harika balıklar afiyet olsun.
Selim almanyalı gurbetci kardeşim selamlar bende almanyada 19 senem gecti kötü günler değildi bağzen aramıyor değilim orada mulheim an der ruhr şehrinde kıraftverk union adlı fabrikada frezeci olarak calıştım türbün fabrikası idi (kern kraft werk) sen neredesin.herhalde oradaki ücüncü generasyon oluyorsundur.balıkcılığa meraklı olduğuna göre ya tatlı suda yada hamburg gibi şehirlere yakınsan deniz balıkcılığı yapıyorsundur.oralarda fuar zamanları yaklaşıyor zannedersem yakınlarında olursa bizleri bilgilendir oralardan yeni şeylerin resimlerini falan isteriz.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 19:38   #15
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Rauf abi ellerine sağlık,böylece artık ne yakaladığımızı daha iyi biliceğiz,teşekkürler.

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 20:06   #16
turna
Kaptan

turna kullanıcısının avatarı

Rauf bey akdeniz balıklarının tümü diğer deniz balıklarına göre farklılık gösteriyorlar,en basiti karadeniz mezgiti ile akdeniz mezgiti arasında ki fark bir bakışta belli.Akdeniz balıkları diğer deniz balıklarına göre daha açık renkli olurlar bunun sebebide akdenizin çok tuzlu olmasından kaynaklanmaktadır.Ayrıca lezzet farkıda çok fazla.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 20:15   #17
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
trakonya tafarından gönderildi
Selim almanyalı gurbetci kardeşim selamlar bende almanyada 19 senem gecti kötü günler değildi bağzen aramıyor değilim orada mulheim an der ruhr şehrinde kıraftverk union adlı fabrikada frezeci olarak calıştım türbün fabrikası idi (kern kraft werk) sen neredesin.herhalde oradaki ücüncü generasyon oluyorsundur.balıkcılığa meraklı olduğuna göre ya tatlı suda yada hamburg gibi şehirlere yakınsan deniz balıkcılığı yapıyorsundur.oralarda fuar zamanları yaklaşıyor zannedersem yakınlarında olursa bizleri bilgilendir oralardan yeni şeylerin resimlerini falan isteriz.
Rauf abi ben senin dediğin gibi üçüncü generasyondanım,bulunduğum yere gelince baverya eyaletinde audi firmasının bulunduğu Ingolstadt ta oturuyorum,abi fuar bu sene kasselde idi gitmek isterdim ama vakit olmadığından gidemedim ama bir mecbuada(Fisch und fang)dvd verdiler fuardan bazı malzemeleri gösteren bununla idare ettik bu sene kısmetse vede çok uzak olmazsa seneye gitmek istiyorum.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 22:36   #18
Rauf
Guest

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Rauf abi teşekkürler şimdi hangisi hakiki lezzetli palamut hangisi akdeniz palamutu???
Taygun arkadaşım sorduğun soruya diğer mesajlarda cevap verdim saniyorum selamlar arkadaşım.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 22:39   #19
Rauf
Guest

Alıntı:
levrek tafarından gönderildi
Rauf abi ellerine sağlık,böylece artık ne yakaladığımızı daha iyi biliceğiz,teşekkürler.
Erol bey dediğim gibi bir şeyler yazayım dedim şu kötü giden havaların yüzünden arkadaşlar icin değişiklik olur oyalanırız gibisinden .selam eder hayırlı işler dilerim.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 22:46   #20
Rauf
Guest

Alıntı:
turna tafarından gönderildi
Rauf bey akdeniz balıklarının tümü diğer deniz balıklarına göre farklılık gösteriyorlar,en basiti karadeniz mezgiti ile akdeniz mezgiti arasında ki fark bir bakışta belli.Akdeniz balıkları diğer deniz balıklarına göre daha açık renkli olurlar bunun sebebide akdenizin çok tuzlu olmasından kaynaklanmaktadır.Ayrıca lezzet farkıda çok fazla.
mehmet bey haklısınız hem tuzundan hemde deniz suyunun sıcaklığınında etkisi var sanıyorum.madem mezgit dediniz size akdenizde dişli mezgit diye bilinen balığın resimlerini ekliyorum kuyruğu kesik olan ben cekerken bir başkası tarafından ısırıldı.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları