|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Çok teşekkür ederim.Şamandıralı solucanlı takım denedik ama beden 30luk diyemidir nedir olmadı.İnce misina ile yeniden denerim sağol.Sevgiler...
![]() |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Serkan hocam beni DESTEK BARAJINA alabalık yakalamaya götürecen mi?KARADENİZ yaylalarından biraz tecrübem var ama sizlerden öğreneceğim çok şey olduğunuda biliyorum kardeş.
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Başımın üstünde yerin var Haldun.Sen gel yeterki...
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Adamım elinize yüreğinize sağlık güzel bir av olmuş umarım seninle böyle güzel avlara çıkmak banada nasip olur alabalık tariflerini hazırla
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Alabalık avı konusunda özellikle Balıkçı kardeşimizin katkılarını bekliyoruz.Anladığım kadarıyla bu konuda bilgisi var.
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu hafta tercihimi alabalık’tan yana koyuyorum. Nereden çıktı şimdi bu tatlı su balığı demeyiniz lütfen… Alabalık’ın somon balığının amca oğlu olduğunu kaç kişi bilir?
Ansiklopedilere bakarsanız, alabalık, “Salmoniformes” takımının “Salmonidae” (“Alabalıkgiller”) familyasına mensup. Çoğu yerde havuzlarda üretilip yaşayabilecekleri ortamlara daha sonra naklediliyorlar. Fakat, alabalıklar kuzey yarıkürede genellikle serin tatlı sularda yaşıyorlar. Dipteki kayalıkların ya da batıkların arasında veya derin gölcüklerde yaşarlar. Uzmanlar, kolay melezlenmese de, gerçek alabalıkların teşhisinin pek güç olduğuna dikkat ekiyorlar. Zira, gerçek alabalıkların sırtı siyah benekli oluyor; üst damaklarında da sapan kemiği denen düz bir kemik bulunuyor. Ve, asla ve kat’a “dere alası” ya da “göl alası” denilen ve aslında “Salvelinus” cinsi olan balıklar ile karıştırılmaması gerekiyor. Alabalıkların en iyi tanınan türü “Salmo trutta”. Kimi zaman ağırlığı 3.5 kiloya erişen ülkemizdeki alabalıkların tümü, bu gruptan. Zâten, Türkiye’de üretimi yapılan en önemli balık türü, alabalık!
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba arkadaşlar alabalıkla ilgili hiç bir tecrübem yok ama yardımcı olabilecek değerli bir link veriyorum
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[ Bu mesaj en son " 09-12-2005 " tarihinde saat 06:23 itibariyle Bir Dost tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
08-12-2007 Alabalik Avi (nostalji 7) | C@feran | TATLI SU AVI | 0 | 02-02-2008 00:28 |
Alabalik Avi 08 / 2007 | BLACK SHARK | Videolar | 14 | 25-09-2007 13:10 |
Firinda Alabalik | BLACK SHARK | Balık Yemekleri | 11 | 04-07-2007 20:48 |
Alabalik Ve Yapay Yemlerle Avcilik | Güven ÖZYELDAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 2 | 01-08-2006 09:47 |
Alabalik Takimi | HALDUN YALIMLI | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 4 | 27-04-2006 17:44 |