|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bende ömerliden örnek vereyim.
ömerli barajında sazanın hertürünü avlamak mümkün idi.. taki şu israil sazanını baraja bulaştırana kadar. 2 senedir bir tane bile kiloluk sazan çekemedim geceleri ve sabah gün doğarken balık vurmaz oldu artı...
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() İsrail sazanını ben hiç görmedim.Sazanın bir türü mü ,yoksa aralarında tatlı su kefali ve deniz kefali gibi kel alaka bir ilişki mi söz konusu?
|
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Miço ![]()
|
![]() evet bu ısrail sazanları sazanın bı turu ufacık bır azı var ilhan abının dediği gibi omerlıde aynalı sazan kambur sazan diye bişey kalamdı kocaelıde yuvacık barajınada salmışlar bakalım ne olacak
ilhan abi aynalı sazan omerlıden 99 senesınde babam tutmuştu 10 kg 650 gr ![]() Bu mesaj en son " 18-09-2005 " tarihinde saat 04:16 itibariyle VOLKAN tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Aynalı kambur sazan ilk defa gördüm çok güzel bizim bu yılki normal rekor 10.8 kg aynalıda 8.6kg helal olsun size !
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Miço ![]()
|
![]() nixiz aynalıkambur sazan dıye sazan ceşidi yok ben ayırmamşım aynalı sazan, kambur sazan dıye pardon
Bu mesaj en son " 18-09-2005 " tarihinde saat 04:15 itibariyle VOLKAN tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hehe önemli deil ya nolcak yanlış anlaşılma
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar hafta sonu Kefkende balıkta olduğumdan (kefken ve ilk balık palamut maceramın hüsranla bitişini deniz avı\kefkende ne avlarım konusunda görebilirsiniz.) cevap yazamandım...
Volkan o balıkları biliyorum 1999 ve öncelerinde yazaylarında sazanlar öyle bir oynuyorlardiki sanki suya biri atlamış sanırdınık. Ama şuanda bilinçsiz avcılık ve özellikle ağlarla yapılan katliam nedeni ile kalmadılar yada sazanlar çok akıllandı. kendilerini göstermiyorlar ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Çin sazanı çoğalıyor
Konya'nın Beyşehir Gölü'nde, Çin sazanı balığının sayısı artıyor. Göller Bölgesi'ndeki tatlı su kaynaklarından Eğirdir Gölü'nde pullu ve aynalı sazan balığı giderek azalmaya başlarken, Beyşehir Gölü'nde de son dönemlerde Çin sazanı balığında artış yaşanıyor. Beyşehirli balıkçılar, gölde yakın dönemde görülmeye başlanan Çin sazanının giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "Pullu ve aynalı sazana göre daha az tercih edilen Çin sazanına halkımızın alışmasını bekliyoruz" dedi. Kaynak: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Söyleyeceklerim aslında Serkan ve ilhan arkadaşlar tarafından söylenmiş.
1. Bu aşılama yöntemiyle atılan balıklar doğal türlerin bozulmasına ve nihayetinde yok olmalarına neden olmaktadır. 2.Tarım bakanlığı tarafından zamanında çeşitli göllere bırakılan turnalar o göldeki tüm faunayı yok edene kadar vahşiliklerini sürdürüyorlar. En sonunda birbirlerini yiyorlar 3.Hesapsızca sivrisinek mücadelesi için göllere ve ırmaklara bırakılan Sivrisinek balığı (Gambuccia officinalis) hem doğal türlerin bozulmasına neden olmuş, hemde sivrisinek mücadelesinde istenen başarıyı gösterememiştir. Ama iş işten geçti, şimdi temizlenemiyor. Bu balıklarda göllere atıldı, zararları ortaya çıktığında eyvah.... diyecekler ama.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tavalik Baliklar | balic | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 17-06-2007 23:08 |
Akdenİzde YaŞayan Baliklar | Rauf | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 05-04-2007 12:57 |
Tehlikeli Baliklar | aserkansatı | Deniz Balıkları | 11 | 19-02-2007 10:56 |
Antİfİrİzlİ Baliklar | erhan | Dökümanlar ve Makaleler | 2 | 18-10-2006 08:58 |
Dişi Aci Baliklar | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 15 | 28-12-2005 07:59 |