Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 09-08-2007, 19:05   #6
makalele
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 02.06.07
Şehir: erzincan
Yaş: 52
Mesaj Sayısı: 33
Varsayılan

güzel balık tebrikler. afiyet olsun.
bana göre nacizane fikrim;
önce derisini yüz ( her iki solungacından ve ağzından geçireceğin bir ip veya çengel ile as.kafa kısmının gövdeden ayrıldığı yerden keskin bir bıçakla çiz ve pense gibi bir aletle aşağıya doğru asılarak çıkarmaya çalış.)
karın bölgesine pek girmeden sırt kısmı öncelikli ) fileto misalı büyük parçalar çıkarmaya çalış daha sonra bunları kuşbaşı kes. (pişirdiğinde biraz küçüleceğini unutma) domates , limonzeytin yağı, biraz tuz ,karabiber rondo da çek.ve şişe dizdiğin balıkların üzerine bir fırça yardımıyla sür.buzdolabında bir gün beklet. ve mangalda pişir.tadına varırsın.
aşçı arkadaşlar daha iyi bilirler belki yanlıştır ama biz yaptık oldu.önce kılıçla sonra lahos la denedik ikisi de harika oldu.afiyet olsun.saygılar
__________________
ferit tez 1972-gelibolu
makalele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Olay bumudur Budur arkadaşlar - 5,5 Kg Sazan excalibur80 FOTOĞRAFLARIMIZ 11 12-08-2008 20:26


Saat 10:53.