Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-08-2007, 08:03   #1
gırgırcı
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 08.06.07
Mesaj Sayısı: 24
Varsayılan

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Süleyman kardeşim nasıl becerdin ya .?? valla helal olsun.afiyet olsun.. anlatsana şöyle detaylı kendimizden geçelim...
saygıdeğer moderatör abim ve diğer arkadaşlar ister de ben anlatmazmıyım hiç.

izinli olduğum iki haftanın birinci haftası tarla toprak ve özel işlerle geçerken ikinci hafta paso denizdeydim. her gün sabah saat 04 te kalkıp kahvaltı ve hazırlık faslından sonra tekneye atlayıp 05 gibi oltalarım suyla buluşuyordu. bazen atar atmaz bazen ise uzun süre beklemelerden sonra oltalarıma sargoz, fangri mercan, lidaki ve çupralar teşrif ediyorlardı.

kullandığım takımlar, (hatırlarmısın bu işler için çağlar avdan 6 adet kamış ve makine almıştım.) 2,40 erma universal 4007 kamış ve albastar beta 60 makine. bağlanan iğneler ise 505 mustad 2 numara. kolçak misina ise pro touht (yanlış yazmış olabilirim) 0,385 mm. bağlanışı ise tekneden sarkıtma sisteminin aynısı ama kollar biraz daha uzun. ağırlık ise havanın durumuna göre değiştirdim. sakin havada 75 gr. esintili havada ise 110 gr. kullandım.

tekneyi demirledikten sonra teknenin sancak tarafından iki, iskele tarafından iki takım olmak üzere atabildiğim kadar ileriye atarak oltaları suyla buluşturdum. kullandığım yem ise madya olduğu için bir nevi bırakma sistemi avlandım. hangi taraftan balık aldıysam takımları orada yoğunlaştırarak şansımı artırdım. balık aldığım tarafa iki bazen üç takım birden attım.

evde hazırlıklarımı yaparken litrelik termosuma kaynamış su doldurarak götürüyordum her gün. sallama çayları orada termosa atarak demliyordum. takımlar suda balık yakalamak için beklerken ben de yukarıda çayımı yudumluyordum.

hiç bir gün boş dönmemiştim. sadece bir gün 1 tane yarım kiloluk kaba lidaki ile dönmüştüm. diğer günlerde deniz epeyce bereketliydi. fotolama konusuna gelince; biliyorsun "sbasaran" adı altında eski üye idim ve o zamandan kalma prensibim vardı -ancak kendi rekorlarımın resimlerini- siteye koyup sizlerle paylaşacaktım. ve bu prensibim hala devam ediyor.

levreklere gelince: onlar canlı bırakmaların eserleri. geçen sene 4.3 kg. olan kendi rekorum bu sene 4.670 gr. olunca onu da eklemek gerekti...

allah tüm üyelere böyle balıklar nasip etsin.
herkeze RASTGELE diyorum.
__________________
TEMİZ BİR DOĞA İÇİN BURDAYIM

Süleyman BAŞARAN
Aliağa
1963
gırgırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 24-08-2007, 12:00   #2
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Süleyman abi, balıklar için tebrik edrim. Anlatım ve ayrıntıları paylaşman ayrı bir incelik, seni tekrar aramızda görmekte başka bir memnuniyet. Enkötü avın böyle olsun abi. RASTGELSİN
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Adalar bereketi(4)lodosta .... kaptankarabulut Süleyman Karabulut 26 20-01-2010 15:00
Adaların Bereketi... kaptankarabulut Süleyman Karabulut 28 16-12-2009 16:59
ayaz havanın bereketi 2 ismail çakır FOTOĞRAFLARIMIZ 9 05-01-2008 13:27
Bursa'da Hafta Sonu Bereketi activist DENİZ AVI (TEKNEDEN) 20 15-05-2007 11:45
ayaz havanın bereketi. ismail çakır FOTOĞRAFLARIMIZ 68 09-02-2007 22:12


Saat 21:06.