|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Akya=Çıplak; Mürekkep balığı=Sübye; uskumru benzeri bir balığın ismi de olsa bizim bu yörede sarımsı çamur kayabalığına =Kolyos
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hemiramphus far ve Hemiramphus lutk (Çomak balığı): Antalya'da Didekli deniyor. Bu adın, değnekli kelimesinin "diynekli" şeklindeki yerel telaffuzundan türediği de bilinir.
Sargocentrum rubrum (Naylon balığı, Ateş balığı):Antalya'da Berber balığı deniyor. Yaladerma: Antalya'da Çıplak da deniyor. Sarpa: Antalya'da Sarıkuşak dendiğini çok duydum. Gopez: Karaburun'da Kupa diyorlar. İzmarit:Maviye çalan renkte bir çeşidi var bilimsel adını bilmiyorum Karaburun'da Gökçe Balık deniyor. Antalya'da diğer bazı balıklara verilen adları sağolsun Cumhur (Freediver) "Zarganaya benzer.." başlıklı bölümde belirtmiş. İlk aklıma gelenler bunlar.
Gültekin SOYLU İZMİR/Karşıyaka - 1972 Akdeniz Üniv. Mat. Böl. ANTALYA Bu mesaj en son " 07-09-2007 " tarihinde saat 05:50 itibariyle kordelya tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yardım ve görüşleriniz lütfen | küçükyalı34 | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 6 | 09-05-2012 00:22 |
Lütfen yardım!!!!! | Kamil ESEN | Deniz Balıkları | 13 | 30-07-2010 22:51 |
Lütfen yardım... | kungfucu07 | DENİZ AVI KARADAN | 0 | 08-09-2008 16:58 |
Merhabalar Yardım Lütfen | iesencan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 12-07-2007 17:42 |
acil yardım lütfen | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 30-03-2006 15:55 |