Alıntı:
halim20 tafarından gönderildi
Selam, ben bu siteye yeni kayıt oldum. çok güzel bir site.
Anıl tebrik ederim seni lambuka avlamak gerçekten çok hoş, bende zargana topu ile çeşmealtında tutmuştum 2 tane.
Lambukayı tanımadığım için ve denizdeyken tanımadığımız balığı yakalarsak elimizle tutmamamız gerektiğini duyduğumuzdan kepçe ile tekneye aldık, ve iğneleri ellemeden bıçakla misinaları kestik. Yakındaki tekneden birine sorduk ne balığı bu diye, Adam bize trakonyadır o üstünde zehirli iğneleri vardır deyince nerdeyse balıkları denize atıyorduk. Ama yinede adamın söyledikleri aklımıza pek yatmadı. çünkü zehirli balıkların çirkin balıklar olması gerekiyordu. bende lambukaları atmadım. güzelbahçe limanında balıkçılara gösterdim. papağan balığı veya ingiliz levreği derler buna dediler. Yenilirmi dedim. Evet dediler ve evde afiyetle yedik.
Herkese rastgelsin ve bol avlar dilerim.
Halim.
|
Öncelikle teşekkür ederim abi.
Evet abi bütün eski balıkçılar bu balığın adını papağan olarak biliyor ve öle diyorlar ama herhangi bir zehirle alakası yok.Ayrıca filoto şekline geldikten sonra kızartılırsa çok ama çok lezzetli olduğu söleniyor(Ailem ve yemesi için verdiğim kişiler keza ben doğru düzgün balık yemem) Tutarsanız yani salmak aklınızdan geçmesin direk yemenizi tavsiye ederim
Saygılarımla..