Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-06-2009, 21:08   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 76
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Izgarada Balık

BALIK IZGARASI:


Büyük balıklardan Palamut-torik dilim,takoz halinde,Uskumru Karnından kesilir ve su ile temizlenir.istege göre balıklara tuz ilave edilir.Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için kagıt peçetelere yerleştirilir.Ardından bir tabakta bulunan ayçiçek yagı içerisinde dinlendirilmeye bırakılır.
Diger taraftan Mangaldaki agaç kömürü, çıra ve yak ile tutuşturulur ve kor ateş (KÖZ) elde edilir.Bu ateş mangalın içerisine iyice yerleştirilir.

Izgara sıvı yag ile temizlendikten sonra yagda dinlenmekte olan balıklar tek tek ızgaraya yerleştirilir.ve ızgara kilitlenir.Kilitlenen ızgara kor halindeki ateşin üzerindeki ayaklara yerleştirilir ve balıklar pişirilir.

Pişme anında ateşin kor halde kalması için devamlı olarak yelpaze yapılarak ateşe taze hava verilir.ve balıklar 3-4 dakikalık bir zamanda pişmiş olurlar.istege baglı olarak birkaç dakika daha bekletilerek balıkların Nar gibi kızarması saglanır.Servis yaparken balıkların yanına mutlaka kırmızı sogan dilimlenerek yerleştirilir.AFİYET OLSUN..



NOT:Balıkların piştiği,grı-beyaz renk almasıyle anlaşılır.

Lütfen,çatal bıçak kullanmayınız ki balıktan zevk alabilesiniz

Ellerinizdeki balık kokusundan kurtulmak için,sabunla yıkadıktan sonra,mutlaka sirkeli su ile durulayınız.


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
palamut avı sırtı ewrim Videolar 9 15-12-2009 16:45
Palamut avı Güven ÖZYELDAN Çapari 6 13-08-2007 20:38
Palamut Avı panderma ANILAR 20 01-04-2006 01:33
Levrek Buğulama VOLKAN Balık Yemekleri 1 29-10-2005 23:08


Saat 02:22.