Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 25-02-2006, 16:42   #11
mufi
Guest

Varsayılan rapor

arkadaşlar merhaba son bir kaç haftadır her gün bu güzel forum sayfasını ziyaret ediyorum .. bir şeyler yazmak istiyorum. ve bekliyorum ki bir şeyler toplıyayım..ama maalesef 15 gün içinde hafta arası gittigim yerlerde kayda değer balık yok.
sırası ile 15 gün içinde gittigim ve zaten aynı hat üzerinde olan bölgeler...
(((İzmir için..)))

1-yonca köy sahili aslında kıyıdan bolca kefal yapması gerekirken 3 kez ayrı günlerde baktım..tık yok... oranın bir özelliği var sag taraftan kayaların altından 2/3 yerden su kaynar. ve kefaller bu suya gelir.. lakin kefal var ama olan kefalin boyu gamit...yazıktır dedim tutmadım..sular soguk..

2-ahmetbeyli sahili aynı şekilde. 2/3 kez ugradım. sadece 1 adet 35 cm lik zargana.. başkabir şey yok... oda ya yolunu şaşırdı yada komik tabiri ile balık
özürlü idi.. bana denk geldi..
3-zeytin köy ve ilerisinde ise 15 gün den beri araklı yagan yagmurlar neticesi dereler maalesef bulanık aslında sazan yapması gerekiren tık yok. nedendir anlıyamadım her halde hayvan ani degişen su ortamından etkilendi ve sazların arasında uyuma pozisyonunda.. zira küspe kokulu mazmuz bile hayvanı ortaya çıkartamadı...kırmızı kurt ile kefal deseniz oda gamit boyunda..yazık..

4-Google haritamızda belirttiğim Menderesin kuzeyindeki göletlerde ise .. çatalca+yeniköy+kavakdere göletleri..su aynen bulanık göl ortasına kadar dip takımı attım yemli.. ona da tık yok...ne ekmek ne solucan nede mısır...cevap vermiyor..

5-Gümüldür ilerisi yine haritada bahsettigim kefal agırlıklı azmak ta da aynen
balık çıkmıyor.. ama orada Aydından gelen avcılar yılan balıgı yakalıyorlar.dipten toprak solucanı ile.. fakat ben yılan balıgını yemediğim için tutmuyorum..

6-ürkmez/payamlı meltem tur yanındaki ,,,,karakoç dersi ne yapar bilmiyorum oraya gitmedim.. varmı? yokmu? bilen varsa yazsın

7-Kuşadası /kuştur ünü yada Tusan otel yanındaki koyda beton iskeleler üstü
kefal ve mırmır yapıyormuş... diye duyum aldım..araba giriş yeride var müsait.
ama gidemedim..

daha uzaklar hakkında bilgim yok.ancak bu mevsimde Davutlar tarafında kıyı avcılıgı yapılıyor olması gerek..

son durum bu
herkese selam
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 25-02-2006, 17:42   #12
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Muvaffak abi gözümüz yollarda kaldı görünmüyorsun diye merakta bıraktın beni. Şimdi nerelerde olduğun piyasaya çıktı. Neyse martı geçirelim ondan sonra balık yavaş yavaş başlar 1 ay daha dişimizi sıkmamız lazım.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2006, 18:07   #13
arm59
Miço

arm59 kullanıcısının avatarı

Levreğin hikayesi:2005 Nisan ayında sezonun ilk balığına çıkacakdım. Birgün önceden merama (Şarköy sahillerinde) gelip gözle kontrol ettim. Hafif çalkantılı deniz tek tük küçük balıklar vardı. Ertesi gün merama gelip favorim olan Yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell (uskumru) en kısa zamanda resmini ayarlayacağım.oltama bağladım. 4. veya 5. atışımda oltada bir ağırlık hissettim önce yosunlara takıldığını düşündüm fakat asılmayı hissedince çok sakin bir şekilde kıyıya aldım. böylece 2005 sezonunun ilk ispendeğini aldım.arkasından ilk atışımda da bir tane daha yakalandı 2-3 metre onuda çektim ama birden olta boşaldı.yaklaşık 1 saat daha arkasından at çek yaptım ama nafile başka gelen olmadı.
Eski 25-02-2006, 18:34   #14
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool Cevaben

Muvaffak abi; Taygun'un dediği gibi özlettin kendini be abi. 6. şık ile ilgili görüş bildireyim. Abi biliyorsun o dere Karakoç Kaplıca'sından geliyor suyu sodalı ve deniz suyuna yakınlık taşıyor, dere içinde avlanacaksan denize yakın yerde olta at abi, yem olarak kırmızı kurt, borukurdu, sardalya iş yapıyor. Denizide boş bırakmamakta fayda var bu arada eğer derenin ağzı açıksa denizden levrek alma şansın yüksek abi. SAYGILAR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2006, 19:48   #15
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

muvaffak abi gerçekten özlettin kendini. sen de balık bulamadıysan biz hiç gitmeyelim zaten balığa falan .

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2006, 19:51   #16
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
muvaffak abi gerçekten özlettin kendini. sen de balık bulamadıysan biz hiç gitmeyelim zaten balığa falan .
Çok doğru
Biz organizasyon günü eller cepte bırakmaların başında beklerken o sürekli çalıştı mazmoz yaptı. at çek yaptı oraya attı buraya attı ama malesef balıklar çabasının karşılığını veremedi.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2006, 21:55   #17
arm59
Miço

işte yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell[IMG] bence marmarada levrek için en iyi lure yalnız kısa aralıklarla hızlı çekip yavaşlatın.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg PIC_0056.JPG (707,9 KB, 104 Görüntülenme)
Eski 25-02-2006, 21:56   #18
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool Tebrik

Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi
Levreğin hikayesi:2005 Nisan ayında sezonun ilk balığına çıkacakdım. Birgün önceden merama (Şarköy sahillerinde) gelip gözle kontrol ettim. Hafif çalkantılı deniz tek tük küçük balıklar vardı. Ertesi gün merama gelip favorim olan Yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell (uskumru) en kısa zamanda resmini ayarlayacağım.oltama bağladım. 4. veya 5. atışımda oltada bir ağırlık hissettim önce yosunlara takıldığını düşündüm fakat asılmayı hissedince çok sakin bir şekilde kıyıya aldım. böylece 2005 sezonunun ilk ispendeğini aldım.arkasından ilk atışımda da bir tane daha yakalandı 2-3 metre onuda çektim ama birden olta boşaldı.yaklaşık 1 saat daha arkasından at çek yaptım ama nafile başka gelen olmadı.
Armağan abi; tebrik ederim. Bu denizin çılgın balığını cezbeden Yo-zuri resmini görmek isterim doğrusu. SAYGILARIMLA
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2006, 22:03   #19
arm59
Miço

Bunlarda diğer lure ler bazılarını daha deneyemedim. İnşallah Hamsin (27 Mart)bitince deneyeceğim.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg PIC_0046.JPG (622,4 KB, 102 Görüntülenme)
Eski 26-02-2006, 00:48   #20
mufi
Guest

arkadaşlar ben hergün mutlaka bu sayfaları yokluyorum. siz bakmayın bana ..bir şeyler yazmadım diye...ama aklım+gözüm+ burada..sizlerde...
ha bu arada yine bu forum da bahsi geçen sarımsak kokulu yem varya tatlı suda gerçekten iş yapıyor... un ile kipada falan satılan toz sarımsak var ya ikisini karıştırıp hamur yaptım..
alaaahhh ..çipiller nasıl saldırıyor.. tutup tutup suya iade..ettim demekki iş görüyor..bir de şöyle iri sazan rastlasa...amaniiiin .. nede asılır sopaya bir otaraf bir bu taraf..

arkadaşlar bunca sene birçok balık tuttum yöntemler vs..vs.. bir kere olsun şu yukarıda bahse konu yozuri/rapala yalancısı ile bir tek levrek tutamadım...inanırmısınız. başka balık beklerken levrek gelir.. ama levrek için yalancı balık atarım.. levrek gelmez...
yada ben tam yerinde değilimdir...olmadı...olmadı..yav.
bu yüzden de malzemlerimin içinde yalancı yemler yok denecek kadar azdır...küskünüm onlara...adet yerini bulsun diye bulunduruyorum...
3/5 tane silikon worm ..1 tane silikon 6cm lik ahtapot..1 tanede rapala 6 cm lik lacivert kefal benzeri plastik balık... işte o kadar...

aslında inanmazsınz belki ama tam3 yıl boyunca Marmariste ortalama haftada 5 gün
deniz kıyısında sadece taze ekmek içi ile..evet taze ekmek ile.. Kefal+çipura+levrek+kupez+Turna((kupezin yakalandıgı sarmaya saldıran turna))+ahtapot+ıspari+melanur+sarpa+hanoz(ufak)+z argana ve şansın var da misinan saglam ise sarmaya yakalanan kefali çekerken saldıran bir 3/5 kglık levrek yada Lampuka yıda alma şansın vardı... yaaa işte böyle bu durumda yem almaya ne gerek var? dimi?
her yörenin kendine has özellikleri vardır. mesela bir kumlubük te iskeleye gittim çocuklar kasaptan aldıkları bir yemek kaşıgı kadar kıymayı sinek igneye küçücük pop halinde takıp rıhtımdan zargana tutuyorlardı... Hatta millet tavuğun beyaz etini biraz tuzlayıp ufak ufak kesip igneye takarak mükemmel çipura alıyorlardı(ben dahil).
yöntem çooook.. anlatanda çoook ta? balık yok..
selamlar
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları