|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Bütün HOSGELDIN diyen arkadaslara tesekkür ederim..
Bu denemek istedigim Balik Yetistirme isi tamamen bir HOBI..Yani oradan bir gelir beklentisi icersinde degilim ama fazlada para harcamak niyetinde degilim..Bahcem 7 dönüm ve düz denilebilecek bir satih..İcersinde meyva agaclari var..70x100 metre diyebiliriz..100 metrelik kenarinda birde dere var ama yazlari kuruyor..Bahcenin dereye 20 metre uzakliginda ise bir eski hamam kalintisi var..2x3 metrelik bir oda ve yükseklikde 3 metre..Agzina kadar su ile dolu ve devamlida su geliyor alttan..fazla su bir boru ile dereye gönderilmis..bilek kalinligindaki borudan giden su sanirim dakikada 2-3 kova doldurur..Isi 21 derece..Hifzisihaya su örnegi götürüp inceletmek istedim..5.200 TL istediler SOK OLDUM ve vaz gectm..Köyün yaslilari ,eski yillarda o suda balik bulundugunu anlatmaktalar.. Alabalik,Kerevit,Yalin,Sazan,Alabalik,Yilan Baligi hangisi kolay olur?yada ön deneme olarak kirmizi Havuz baligi atmak dahami dogru olur..7x2 metre uzunlugunda 150 cm derinliginde bir deneme havuzu yaptirsam toprak zeminlimi olmali beton zeminlimi bilemiyorum..Bu hafta Su ürünleri fakültesinde bir tanidik buldum gidip onunla bir görüseyim diyorum..aranizda bu konularla ilgili kimselerdende bilgi rica ederim..Sevgi ve Selamlar..VEZIROGLU |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Efendim,
Dün bir cevap yazmistim ama herhalde bir yanlislik yapmisimki;bu sayfada görünmüyor.. Özetleyeyim..öncelikle bütün yardimci olmak isteyen ve hosgeldin diyen arkadaslara TESEKÜRLER ederim.. Ben Karsiyakada yasayan eski bir Istanbulluyum..Bahcem buraya 65 km mesafede bulunan Eski Sakran dag köyünde..Orda birde köy evim var.. Bahcem 7 dönüm,icersinde meyve agaclarim var..Birde eskilerden kalma bir hamam kalintisi..Boyutlari 2x3x3 m. denilebilir..agzina kadar su dolu..ve kaynamaya devam ediyor..21 derece..Eskilerin anlattigina göre bir zamanlar icersinde balikda varmis..Bahce 70x100 metre ve hafif bayir..bir kenarindada dere var.. Buraya bir havuz yaptirmayi 7x2x1,5 metre ve icersinde henüz hangi tip olduguna karar veremedigim balik türü düsünüyorum..Bir gelire ihtiyacim yok ama fazla giderde yaratmasin..Kisacasi bir Hobby olacak..Oraya haftada 1 gittigimden bakimida zor olmamali..KEREVIT,ALABALIK,SAZAN,YAYIN,YILAN BALIGI ilk aklima gelen isimler..Suyum dakikada 2-3 kova geliyor..Acaba önce o hamam kalintisina KIRMIZI HAVUZ BALIGI atip yasiyormu diye denesemmi? Sevgi ve Selam.. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() kırmızı havuz balığı her türlü yaşar.sazanda her türlü yaşar.21 derece oda sıcaklığına yakın alabalık için cehennem gibi ama yinede çiftlik alaları belki yetişir.tabi 100 sazanın birlikte yaşadığı yerde ancak yarısı kadar ala yaşayabilir diye düşünüyorum.dere alalarını denemeyin bile
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Balık yetiştirmek gerçekten göründüğü gibi kolay değil çok meşakkatli ve riskli bir iş. Hobi için yapacaksanız sazan balığını yetiştiriciliği konusunda araştırma yapın o konu üzerinde yoğunlaşın derim...
![]() |
![]() |
#15 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Levent Bey, benim su ürünlerindeki esas branşım Balık Yetiştiriciliği 'dir. Birkaç konuya cevap verebilirseniz çok daha iyi fikir verebilirim. Sorular çok spesifik gibi görünebilir ama bu sorular net olarak cevap bulmazsa, tüm balıklarınızı letal bir sınır altında kaybedersiniz. Herhangi bir tetkik yaptırırsanız da ilgili mühendis meslektaşımız yine sorduğum verileri araştıracaktır..
1) Hobi için yetiştireceğiniz balığı yemek için mi yoksa görsel bir zenginlik olması amacıyla mı düşünüyorsunuz ? 2) Yetiştirmek istediğiniz maksimum balık miktarı nedir ? 3) Su sıcaklığı her mevsim 21 'C 'mi ? En düşük ve en yüksek sıcaklıkları biliyor musunuz ? 4) Sudaki O2 miktarı ne kadardır ? 5) Su yerden kaynıyorsa Arsenik, Ca, Mg, Fe ve diğer ağır metaller yönünden ve asidik katkılardan dolayı sorunlar olabilir bu konuda bir veri var mıdır ? (Su içilebiliyor mu mesela en kaba şekilde sormak gerekirse) Yeraltı suları mineral ve ağır metaller açısından risklidir o yüzden. 6) Suyun kesilme ihtimali var mı ? 7) Suyun aşağıdan kaynama şeklinde değil de yukarıya yönlendirilebilme ve aşağı düşürülme ihtimali var mı ? 8) Suyun tahliyesi için özel bir deşarj vanası veya boşaltım sistemi mevcut mudur, Yem, Amonyum, Nitrit ve Nitrat'ın tahliyesi ve havuz temizliği ne şekilde yapılacak ? 9) Hasat yapacak mısınız ? Herhangi bir amaçla.. . . . Balık yetiştiriciliği çok teknik bir iştir. Günlük yemleme, havuzların haftalık temizliği, günde O2, NO2,NO3 ölçümleri vs. Bütün bu soruların yanıtları alınabilirse "ŞU TÜR YETİŞTİRİLMEYE UYGUNDUR" mukabilinden bir cevap verilebilir. Örneğin sürekli ilgilenebilecekseniz havuzunuzda bu sıcaklı değerlerine uyumlu akvaryum balıkları yetiştirip ticaretini de yapabilirsiniz. Havuzunuz takriben 18 ton su alıyor. Verdiğiniz bilgilerden (Çok extreme değerler yok ise) (Cyprinus carpio (Sazan) yetiştirme için uygun bir ortamınız olduğu kanaatine varılabilir. Uygun şartlar yaratılarak Silurus glanis (Yayın) ve zorlanarak Anguilla anguilla (Yılan balığı) da yetiştirilebilir. Alabalık için su sıcaklığı çok fazla. Alabalık optimum 16-18 'C sıcaklı ister. Net su sıcaklıklarını öğrenebilirsem belki Esox lucius (Turna) yetiştirilip yetiştirilemeyeceğini de söyleyebilirim. Saygılar.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 11-12-2010 " tarihinde saat 02:37 itibariyle xnode tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Sevgili xnode,
Sorularinizi okuyunca birden gözüm korkar gibi oldu.. Cevaplandirmaya calisayim: 1-Yemek olarak yetistirmek istiyorum.. 2-Ayda bir es dostla yenilebilecek kadar diyelim.. 3-Yazin ölctügümde 21 derece idi..Kisin daha hic ölcmedim..Zaten orasini gecen ilk bahard satin aldim.. 4-Oksijen mikatarini bilmiyorum ama kurbagalar yasiyor..Ben ölcebilirmiyim? 5-Piri Piril bir kaynak suyu,gecenlerde bir arkadas taddi,güzel dedi..Ama bahce sulamada kullaniliyor..Eski yillarda icersinde baliklarda varmis..Orasi eski bir Rum köyü bu suda onlardan kalma bir yikik hamamdan cikiyor.. 6-Bugüne kadar hic kesilmemis..Etraf daglik bizim bahcede daglarin eteklerinde ortalarinda kaliyor. 7-Su alttan bir yerlerden kayniyor ve odayi dolduruyor(2x3x3m.)..Oda 3 metre derinlikte..satihdan 50 cm.asagida bir gider var,ordan dereye bir boru uzatilmis,kolum kalinliginda.Kaynayan su burdan tasip dereye gidiyor..Bu delik kapatildiginda..Su seviyesi yükseliyor..Satihtan 10 cm asgida bir baska delikten bahceye akmaya basliyor.. 8-Havuz temizligimi??Gereklimidir??O suyun kaynamasi durdurulamaz..Olsa olsa ona bitisik baska bir havuz yapilip orda beslenebilir.. 9-Esi dostu cagirip,KIRDA BALIK MANGALI keyfi yapmak icin düsünmüstüm ilk etapta..Ama ufukta beliren 3.Dünya Savasi gerceklesirse bütün köye hizmet edebilecek bir protein kaynagi olmasida istenebilir.. Not:Orada mesela kahveci Mustafaya rica etsem arada bir yem atar ,bilmem bu yetermi? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Havuzunuz içine 40-50 sazı birbirine balya olarak (dağılmayacak şekilde) bağlayıp atmalısınız. İçine %70 dişi %30 erkek olacak şekilde 8-10 tane anaç sazan atarsanız işinizi görecektir muhtemelen.
Başarılar dilerim.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Tesekkürler xnode,bunu deneyecegim..Hangi mevsim uygundur ve sazanlari nerden bulurum acaba?
Birde halihazirdaki su dolu beton havuzami atayim yoksa toprakran 7x2x1,5 havuzmu kazdirip onun icine atayim? Selamlar |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sazanı ne yapacaksın alabalık at bence olmazsa sazan yine bulursun
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Sn.Akin Yildiz,
Adinizin yanindaki 81 dogum tarihinizse aramizda 35 yas var demektir.. Ben buradaki kardeslerime hangi baligi yetistirmemin dogru oldugunu sordum..Agirlikli cevap SAZAN idi bir kardesimde Turna baligi dedi..Kerevit olurmu soruma ise bir cevap alamadim.. Alabalik hem su debisi hemde su sicakligi yüzünden olmazmis..Yok bana kalsa Alabalik yetistireyim ama sartlar izin vermiyor sanirim..Sevgiler.. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Merhabalar | hepbakar | Tanışma | 4 | 17-11-2010 08:09 |
Merhabalar | alimurat | Tanışma | 9 | 12-04-2010 07:32 |