|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar "ağ atanları" 3 ' e ayırmak lazım. 1. grup yerel balıkçılar.Ki bunlar limana bağlı, yani kooparatif üyeleri. 2. grup dışardan gelenler( ben hiç görmedim belki vardır) 3. grup ise trolcüler.
Resimdekiler 1. gruptan kişiler. Geçimlerini balıkcılıkla sağlayan insanlar. Bunlara zaten bi yasak yok.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Burada diğer zamanlarda olduğu gibi yine doğa ananın kuralları işleyecek ve hasat sonuna kadar işlenecek. Ama tekneden ağlar ile...Ama diğer büyük balıklarca...Sürü sanırım makul ve doğada barınabilir boyuta gelinceye kadar telef olmaya devam edecektir. Tatlı su ortamı olsa kontrol için belki hareket edinebilirdi...Ama koca çeşme yarımadası nın kontrolu imkansız gibi bir şey...Zaten hemen karşısı, Yunanistan toprakları olan Sakız adası.. ![]() Balık çiftlikleri kesinlikle hepsi sigortalıdır.Yüzde yüz...Bu açıdan pek zararları olacağını zannetmiyorum.
![]() |
![]() |
#23 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() çupranın 14 ayda yaklaşık 350-400 gr olduğunu duymuştum. çiftliğe yazık olmuş çiftlik ortamında bu şekilde büyüyen hayvanlar doğal ortamda nasıl büyüdüklerini düşünemiyorum. bu nedenle bizlere düşen makul boylarda ve kurallara uygun avlanmak.sportif amaçla avcılık yaptığımızı unutmamak. teşekkürler
![]() |
![]() |
#24 | ||||
Miço ![]()
|
![]() balık tezgahlarında yerlerini almışlar bile çoktan. birkaç gündür balıkçı tezgahlarına göz atıyorum çakallar çeşme deniz çuprası diye satıyorlar millete. karışık bir şekilde tezgaha koymuşlar aralarında serçe parmağım boyunda olanda var 300gr kadar olanda.
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() türkiye genelindeki tüm balık besi çiftlikleri özel sigortalıdır. eminimki çiftlik sahibinn pekte umrunda olmamıstır... örn..
özel bir sigorta sirketinin sigorta kapsamındaki uygulamasının bir örnegidir. maade 1/c kaza sonucu maddi hasar b fıkrası 1/c maadde b fıkra = her hangi bir dış etkenden dolayı sigortalı taşınmazın hasar ve tadilat gerektiren kısımları hasarın veya tadilat bütçe giderlirinin 4/4 kısmı ödenerek işlemi gerçekleştirilir.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Balık avı kafesi taşınmaz olarak değerlendiriliyorsa ne ala. Malum taşınmaz ev arsa gibi fiilen taşınması pekte mümkün olmayan mallar için kullanılan bir kavramdır. Balık çiftliklerinin havuz ve ağları bu kavram içinde değerlendirilirse sorun yok. Bir an için çiflikleri kapsadığı kabul edilse bile kafes ve ağlar ile sınırlı kalır, içindeki ürünün (balığın) değerinin sigortalı olduğu yukarıdaki poliçe maddesine göre iddia olunamayacağı düşüncesindeyim.
Ancak seyrü sefer halindeki geminin (var ise) sigortası geminin neden olduğu zararı karşılayabilir. Tabi ki (sigorta var ise) Geminin sigortası var olsa bile zararın karşılanması çiftliğin, izin verilen yerde, hiç bir sınır ihlali olmaksızın kurulmasına ayrıca ışık VB. gibi uyarıcılarla yerinin görülebilir kılınmış olmasına da bağlıdır. ![]()
Kaya ÖLMEZ 1968 iZMİR. Bu mesaj en son " 03-01-2012 " tarihinde saat 00:59 itibariyle Kaya ÖLMEZ tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Havalar Isındı, Hamsi Kaçtı mı? | MAVİ FENER | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 24-12-2011 10:42 |
2 adet öneri | Erdoğan sızarlar | Öneriler, Eleştriler, İstekler | 12 | 16-11-2011 13:27 |
size harika 2 adet konu .. | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 11-07-2007 17:57 |
Gezerken Bulduğum Videolar Bir Kaç Adet | hijacker54 | Videolar | 4 | 28-03-2007 22:53 |