|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Arkadaşlar herkese hayırlı ve bereketli bir hafta dileyerek hafta sonu raporuma geçiyorum.
Oldukça yoğun geçen Cuma gününün yorgunluğu ile Cumartesi sabahı uyanamadım. Bu nedenle hafta sonu avımı Pazar günü yaptım. İstanbul’u bilenler bilir, Pazar günleri sahil aşırı kalabalık olduğu için av yapmak genellikle eziyet olur. Ancak bu hafta bir enteresanlık vardı. Sabah 05:45 – 08:00 arasında av yaptığım mekan oldukça tenha idi. Son haftalarda balığın bir yapıp bir kesmesi, yaptığı zamanda uzak atışlar ile alınıyor olması herhalde yeni başlayanları bıktırmış olsa gerek. Birde sabah erken saatlerde çiseleyen yağmur. Av hakkında söylenecek fazla söz yok aslında. İlk yarım saat sahte ile at-çek yaparak Sarıkanat-çinekop aradım ama sonuç sıfır olunca çapariye döndüm. Beyazımsı açık yeşil 10 lu çapari, 0,30 beden-0,12 köstek takım ve 115-150 gr arası kurşun ile atabildiğimiz en uzak mesafeye düşmeye çalışıyoruz. Kurşun dibi bulduğunda ilk 1 veya 2 sarışta ağırlığı hissediyorsunuz zaten. Gerisi nerede ise sadece sarmaya kalıyor. Düştüğümüz yerde derinlik tahminimce 50 m. civarı. Akıntı ile suyun basma kuvvetine birde 4-5 adet iri istavrit bindiği zaman palamut çekermiş hissi veriyor adeta. Bunlarda sizin için hazırladığım av fotoğraflarım. İlk atışta gelen 6 sı bir yerde istavrit. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İkinci atış 7 li [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Üçüncü atış ve böylece 1,5 saat kadar çapari ile ava devam ettim. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Saat 08:00 olmuştu ve eve dönme vakti gelmişti. Bize rahat rahat yetecek kadar balığı da almıştım zaten. Hafta sonu kahvaltı keyfi için evin yolunu tuttum. Ali Emre kapıda karşıladı beni ve kovayı elimden kaptığı gibi yine daldı balıklara. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Tartmadım ama 2 – 2,5 kg civarı istavrit tutmuşum. İşte çıtırlar [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Haftaya inşallah yeni bir av raporunda görüşmek üzere herkese bol ve bereketli avlar diliyorum.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Ahmet Kardeşim tebrikler çok güzel bir av olmuş
![]() |
![]() |
#3 | |||||||
|
![]() Teşekkür ederim Sabri abicim. Abi vaktiniz var ise al Erdoğan abiyi çıkın gelin yine. Bak bu ayın 27 sinde organizasyon yapacağız inşallah. Sizin İzmirde avlanmanız zor gözüküyor. Gelin buraya av yapmasakta Boğaz manzarası eşliğinde bir yemek yeriz hiç değilse.
Alıntı:
![]() Alıntı:
Ya Orhan abi neredesin sen. Bir sinyal verdin alarma geçirdin bizi, sonra yine daldın kayboldun. Hadi abi bak söylediğin gibi balık akıyor. Ayarla bir gününü. Bu arada bu ayın 27 sindeki organizasyonumuza bekliyorum. Daha 15 gün var. Şimdiden ayarla işlerini. Sonra iş güç deme bana.
İSTANBUL/1973 A Rh+ Bu mesaj en son " 14-05-2012 " tarihinde saat 11:07 itibariyle Ahmet TARİH tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Ama bu seneden çok umutluyum çok güzel raporlar sunacağıma inanıyorum, umarım deniz beni yanıltmaz.. Geleyim abi de yol biraz uzak geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Yakında raporlarım gelecektir Ahmet abicim.. Saygı ve sevgilerimle..
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tebrikler Ahmet Kardeşim. 2-2,5 saatte maşallah iyi balık tutmuşsun. ben olsaydım akşama kadar devam ederdim.2001 yılında Alkatel firmasının 2 haftalık bir seminerine katılmıştım.cumartesi günü polonya pazarından kamış ve makina aldım.pazar sabah gün doğarken galata köprüsünde yerimi aldım.inan bilmiyorum ne kadar balık yakaladığımı.poşet biraz dolunca yanıma kim yaklaşırsa "oo iyi balık tutmuşsun" diyordu ve balıkları almaya hak kazanıyordu.kaç kişiye balık verdiğimi hatırlamıyorum.balığı verdiğim vatandaşın biri "sen neden götürmüyosun" dediğinde" otelde kime yaptırayım kime yedireyim "demiştim.
Paylaşımın için tekrardan teşekkürler.Avların bereketli olsun.Rastgele.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Hey maşallah çıtır çıtır yemelik bunlar.
![]() Kısa sürede güzel bir av olmuş. Oltanın ucunda her seferinde 3-4-5 balık görmek çok heyecan verir insana ![]() ![]() Daha bereketli avların seninle olmasını dilerim Ahmet abi.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() tebrikler ahmet abi bu aralar maşallahın var caçalar su üstüne cıkmışlarmı cumartesi herkes cinokop çekmiş
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() ahmet beye bir ilave de ben yapayım .cumartesi ben de emirgandaydım.sabah bayağı çinekop ve sarıkanat alındı.9 gibi istavrit başladı ve kesmeden epey devam etti.ben kovayı doldurunca eve döndüm.maalesef fotoğraf makinem yanımda değildi.ama 6-7 li çektik çoğu zamanç
kullanılan malzeme ;12-25 çapari.115-130 gr kurşun.balık oldukça açıktaydı.ancak istavritler oldukça iriydi.
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
|
![]() Alıntı:
Bu arada daha önceden birlikte av yapma düşüncemiz vardı hatırlarsanız. 27 mayısta inşallah İstanbul için bir organizasyon duyurumuz oldu. Sizide beklerim inşallah. Tanışalım bu vesile ile. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Ahmet kardeşim tv dende istanbul istavrit avcılarını takip ediyoruz haberlere bile çıktılar ve 1 ay kadar sürebilir diyorlar sana bol avlar eline sağlık
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Boğazda yılın ilk avı | Ahmet TARİH | DENİZ AVI KARADAN | 19 | 14-01-2012 16:40 |
Boğazda yılın son avı | Ahmet TARİH | DENİZ AVI KARADAN | 26 | 06-01-2012 19:22 |
Boğazda Lüfer ve Çinekop avı | byMyMoon | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 11 | 29-01-2010 11:21 |
ıldırda hafta içi ve hafta sonu | celocan | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 1 | 23-11-2008 17:37 |
boğazda palamut avı | aahmet | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 4 | 19-03-2007 12:42 |