|
![]() |
#1 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() bir tarihte Manisadan Sarıbeyler(savaştepe) barajına balık avına gittik.kulakları çınlasın emekli başçavuş Sadettin amca ve diğer ustalar....
yeterli miktarda kolyoz ya da söğüt balığı denilen balıktan tuttuk.(boyut ve pul itibariyle sardalyaya benzer çok da yağlıdır) Soma girişinde yol kıyısında çamlık bir bir yerde....çeşme yanında balıkları temizledik daha doğrusu en küçükleri bendim ben temizledim.(genelde balıkların bitmesine yakın biri gelir bi el atar balıkların temizliği biter ![]() odun ateşinde balıklar kızartıldı,,acılı balık plaki yapıldı.yenildi içildi......hatta sırtüstü yatıldı dinlenildi. ve yola çıktık..tam kırkağacın merkezindeyken başçavuş ''şair Eşref burda'' dedi ben =mezarı burdamı? başçavuş=az ilerideki mezarlıkta ben =amca dur orda ziyaret edicem başçavuş= olum sevmez o ziyaret filan ben = ya kovacak hali yok sonunda durdu araba...arkadaki arabada durdu beni bekliyorlar ben koşa koşa elde fener mezarlığa girdim akşam karanlığında.mezarını da çok kolay buldum. uzun ve büyük bir mermer ...üzerindede şu dizeler yazıyor ''kabrimi kimse ziyaret etmesin allah için, gelmesin reddeylerim billahi öz kardeşimi. gözlerim ebna-yi ademden o rütbe yıldı kim, istemem ben fatiha, tek çalmasınlar taşımı '' bu dizeler mermerin üzerine pirinç diye tabir edilen sarı bir metalden yapılan harfler ile yazılmış.ama iki tane harfi sökememişler.... diğer harflerin hepsini söküp çalmışlar _ ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() o harleri sokenin.. hani derler ya.
şair zamanında taşının başına gelecekleri biliyormuş.. paylaşım için teşekkürler mehmet abi
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan
|
![]() mehmet abi bu durum karşısında sen ne dediysen aynen
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Üstadım dediğiniz baraja bit kaç kez gittim,daha önceleri çok güzel avlar veriyordu,ama son yıllarda bilinçsiz avlanmadanmıdır nedir bilmem balık avı kısırlaştı. yöre halkı gümüş balıgı dediği balıkta gercekten çok lezzetli bir balıktır kendi küçük ama tadı güzeldir.
Şair Eşref içinde ben de bir kaç bişeler eklemek istiyorum. 1847'de Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Gelenbe kasabasında dünyaya geldi. 1870'te Manisa Vilayeti Tahrirat Kalemi'nde memur olarak göreve başladı. Turgutlu, Akhisar ve Alaşehir'de mal müdürlüğü yaptı. Fatsa kaymakamlığına atandı. Arkasından Ünye, Acıpayam ve diğer birçok ilçede kaymakam olarak çalıştıktan sonra Gördes kaymakamlığı görevine getirildi. Adana vali yardımcılığı görevindeyken emekliye ayrılıp Kırkağaç'a yerleşti. Yaşamının kalan bölümünü burada geçirdi. Türk edebiyatının hiciv ustasıdır.alıntıdır.
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
oooo Manisa'lısan tabiki çok iyi bilirsin.bende bu yaz gittim ama maalesef balık yoktu adam başı üç balık tuttuk
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Sürkülere uyanlar (hapise & livara) Veli.. ![]()
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Güzel dizeler ama dizelerden anlamıyan cahiliyette bir toplum..
Üzülebilindiği gibi onları çalınca sevinenlerde var mıdır bilmek gerek? Zorla olan ziyaretini hoş karşılamasa da şair eşref bu güzel anıyı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz abi.
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan
|
![]() nedenirki bu durum karşısında 3kuruş para için bu ülke satılmaya kalkınmadımı.daha ne olsunki...
paylaşımın için teşekkürler abim... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
hayata dair 2 | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 07-11-2007 17:59 |
hayata dair | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 02-11-2007 21:52 |
Aramızda şair olan var mı? | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 29-08-2006 11:09 |