Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 31-12-2011, 00:31   #11
ustam18
Kaptan
 
ustam18 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.05.11
Yaş: 63
Mesaj Sayısı: 670
Varsayılan

""Herkese değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum.İskorpit,adabeyi,lipsoz,sokkan,çarpan balık bu balığın isimleri arasındaymış.Ahmet bende çorbasını yapacağım harika tarifler aldım.İnşallah balığı hiç etmeyiz.Rastgelsin.""

Tamer kardeş aldığın tarifleri bir kenara koy sen bildiğin gibi yap.veya sana o tarifleri verenlere götür yapsınlar sana versinler.Diyeceksin ki neden öyle söylersin .Anlatayım.
Bir ramazan günü hanım birilerinden fırında mantı tarifi almış.iftara yarım saat kadar var.mantıyı hazırlamış fırına koyacak."gel bildiğin gibi yap sonra aç kalmayalım "dedim.nerden dedim ya.tarifteki pişme süresi sonunda fırından çıkarttıkları mantıyı sofraya getirdiler.daha tabağa koyarken tıngır tıngır ses verdi.kaşıkla aldığımda içimden bir ses "dişin kırılır "dedi sanki.bu kadarmı sertleşir be çelik bilya olsa o dişlerimin arasında tuz buz olur.yok babam çiğnesen kırılmaz, yutsan yutulmaz.yutabilsen mide eritmez.velhasıl zeytin peynir iftarı ettik.hanım tekrar ocağa koydu 2 saat kaynadı gene aynı.onun için kendi bildiğin taktik en iyi taktiktir.Afiyet olsun demekten başka elimden bişey gelmez be kardeşim.
__________________
Hayrettin KÖPÜRLÜ
Elektrik Teknikeri
1961
O Rh +
ÇANKIRI
ustam18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 31-12-2011, 10:11   #12
orhan69
Kaptan
 
orhan69 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 17.10.08
Şehir: istanbul/
Mesaj Sayısı: 274
Varsayılan

tamer abi kusura bakma ama sizin oralarda iskorpitten pek anlamıyorlar herhalde kılıç balığından bile lezetlidir özellikle karadenizin soguk sularında yağlanıp büyüyenleri derisini yüzüp filato cıkartıp parmak kalınlığında kesip tuzlayıp unla kızgın tavada pişir mercanı çuprayı 2 . pilana atarsın derim egenin sıcak sularında yetişenleri okadar lezzetlimidir bilemiyorum yeni yılda cok daha güzel avlar dilerim
__________________
Orhan DEMİRKAN...1969
orhan69 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2011, 12:16   #13
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Yine de boş dönülmediği için sizi kutlarım. Depremlerin fazlalaşmasından dolayı sanırım bazen hiç vuruş alamadan geriye dönebiliyoruz.
Adabeyi hakkındaki görüşlerim benimde iyidir Orhan abiye katılıyorum, dikenler kesilip derisi soyularak içerisinden çıkan beyaz et ortadan bir daha fileto yapılıp mısır unuyla yağda kızartılırsa lezzeti çok güzel oluyor balıkçılar arasında biz sık sık yaparız ve iskorpit denk gelse de yesek dediğimizde çok fazla olmuştur


Alıntı:
orhan69 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
tamer abi kusura bakma ama sizin oralarda iskorpitten pek anlamıyorlar herhalde kılıç balığından bile lezetlidir özellikle karadenizin soguk sularında yağlanıp büyüyenleri derisini yüzüp filato cıkartıp parmak kalınlığında kesip tuzlayıp unla kızgın tavada pişir mercanı çuprayı 2 . pilana atarsın derim egenin sıcak sularında yetişenleri okadar lezzetlimidir bilemiyorum yeni yılda cok daha güzel avlar dilerim
Orhan abi bence bir gün balık yemekleri olarak anlatımını yapmalıyız sanırım sen daha tecrübelisin bu konuda senden bu anlatımı resimli olarak bekliyorum abi
Çok lezzetli olan iskorpit'in pişirilmesi tamamen değeridir diye düşünüyorum
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2011, 12:31   #14
avlar
Kaptan
 
avlar kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.10.10
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesaj Sayısı: 425
Varsayılan

Alıntı:
ustam18 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
""Herkese değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum.İskorpit,adabeyi,lipsoz,sokkan,çarpan balık bu balığın isimleri arasındaymış.Ahmet bende çorbasını yapacağım harika tarifler aldım.İnşallah balığı hiç etmeyiz.Rastgelsin.""

Tamer kardeş aldığın tarifleri bir kenara koy sen bildiğin gibi yap.veya sana o tarifleri verenlere götür yapsınlar sana versinler.Diyeceksin ki neden öyle söylersin .Anlatayım.
Bir ramazan günü hanım birilerinden fırında mantı tarifi almış.iftara yarım saat kadar var.mantıyı hazırlamış fırına koyacak."gel bildiğin gibi yap sonra aç kalmayalım "dedim.nerden dedim ya.tarifteki pişme süresi sonunda fırından çıkarttıkları mantıyı sofraya getirdiler.daha tabağa koyarken tıngır tıngır ses verdi.kaşıkla aldığımda içimden bir ses "dişin kırılır "dedi sanki.bu kadarmı sertleşir be çelik bilya olsa o dişlerimin arasında tuz buz olur.yok babam çiğnesen kırılmaz, yutsan yutulmaz.yutabilsen mide eritmez.velhasıl zeytin peynir iftarı ettik.hanım tekrar ocağa koydu 2 saat kaynadı gene aynı.onun için kendi bildiğin taktik en iyi taktiktir.Afiyet olsun demekten başka elimden bişey gelmez be kardeşim.
Alıntı:
orhan69 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
tamer abi kusura bakma ama sizin oralarda iskorpitten pek anlamıyorlar herhalde kılıç balığından bile lezetlidir özellikle karadenizin soguk sularında yağlanıp büyüyenleri derisini yüzüp filato cıkartıp parmak kalınlığında kesip tuzlayıp unla kızgın tavada pişir mercanı çuprayı 2 . pilana atarsın derim egenin sıcak sularında yetişenleri okadar lezzetlimidir bilemiyorum yeni yılda cok daha güzel avlar dilerim
Alıntı:
Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yine de boş dönülmediği için sizi kutlarım. Depremlerin fazlalaşmasından dolayı sanırım bazen hiç vuruş alamadan geriye dönebiliyoruz.
Adabeyi hakkındaki görüşlerim benimde iyidir Orhan abiye katılıyorum, dikenler kesilip derisi soyularak içerisinden çıkan beyaz et ortadan bir daha fileto yapılıp mısır unuyla yağda kızartılırsa lezzeti çok güzel oluyor balıkçılar arasında biz sık sık yaparız ve iskorpit denk gelse de yesek dediğimizde çok fazla olmuştur




Orhan abi bence bir gün balık yemekleri olarak anlatımını yapmalıyız sanırım sen daha tecrübelisin bu konuda senden bu anlatımı resimli olarak bekliyorum abi
Çok lezzetli olan iskorpit'in pişirilmesi tamamen değeridir diye düşünüyorum
Sizlere çok teşekkür ediyorum.Ben çorbasının özellikle çok mükemmel olduğunu duyduğum için terciğimi o yönde kullanacağım.Ama yine de ilginiz için teşekkür ediyorum,rastgelsin.
__________________
Tamer AVLAR
İzmir Karşıyaka
A RH(+)
avlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2011, 15:15   #15
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Arrow

Tamer tüm rapor ve resimler için çok teşekkür ederim...Ancak bizim Marmara Denizi'nde bu renkte İskorpit çıkmıyor...Koyu kahve renginde çıkıyor...Herhalde suyunun kalitesinden vede tuzluluk oranından olsa gerek.....Haydi iyi yıllar vede RASTGELSİN...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-01-2012, 16:51   #16
Raif Yelkenci
Kaptan
 
Raif Yelkenci kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.02.10
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 693
Varsayılan

Tebrik ederim az ama öz bir av olmuş.
__________________
Raif YELKENCİ
1966 / İZMİR
Raif Yelkenci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-01-2012, 22:01   #17
cngerol
Miço
 
cngerol kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 25.04.11
Yaş: 41
Mesaj Sayısı: 140
Varsayılan

balıklar kesin sizden kaçmıştır. önceki avlarınızı hatırlayınca direk aklıma bu geldi
şaka bi yana bu avda kısmetiniz bu kadarmış. tebrikler
__________________
Cengizhan EROL
0533-3549257
İzmir
cngerol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-01-2012, 22:25   #18
ejder_balikci
Kaptan
 
ejder_balikci kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.12.09
Mesaj Sayısı: 518
Varsayılan

Avlar kardeşim sığacık benden soruluyor bilmiyormusun) insan buraya kadar gelirde beni bulmazsa olacağı bu. şaka bi tarafa benim sığacıkta yaklaşık 40 a yakın taşı biliyor olsamda balık yakalamakta bayağı bir zorlanıyorum. paylaşım için teşekkürler.
__________________
Mustafa YAVAŞ
1977 ARH+
SEFERİHİSAR SIĞACIK LİMANI
ejder_balikci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 08:50   #19
avlar
Kaptan
 
avlar kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.10.10
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesaj Sayısı: 425
Varsayılan

Alıntı:
MAVİ FENER tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tamer tüm rapor ve resimler için çok teşekkür ederim...Ancak bizim Marmara Denizi'nde bu renkte İskorpit çıkmıyor...Koyu kahve renginde çıkıyor...Herhalde suyunun kalitesinden vede tuzluluk oranından olsa gerek.....Haydi iyi yıllar vede RASTGELSİN...
Üstadım iskorpit konusunda pek bir bilgim yok dediğiniz gibi bölgesel farklılıklar olabilir.Sizlere de rastgelsin,iyi yıllar.
Alıntı:
Raif Yelkenci tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tebrik ederim az ama öz bir av olmuş.
Raif bey teşekkürler size de rastgelsin.
Alıntı:
cngerol tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
balıklar kesin sizden kaçmıştır. önceki avlarınızı hatırlayınca direk aklıma bu geldi
şaka bi yana bu avda kısmetiniz bu kadarmış. tebrikler
Teşekkürler,o günlük kısmetimiz bu kadarmış,inşallah daha iyileri hepimize nasip olur.Rastgelsin.
Alıntı:
ejder_balikci tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Avlar kardeşim sığacık benden soruluyor bilmiyormusun) insan buraya kadar gelirde beni bulmazsa olacağı bu. şaka bi tarafa benim sığacıkta yaklaşık 40 a yakın taşı biliyor olsamda balık yakalamakta bayağı bir zorlanıyorum. paylaşım için teşekkürler.
Mustafa bey sizi daha önce, Süleyman abi benim adıma aramıştı olmadı bir şekilde.Ama Allah ömür verdikçe bizler balık tutmaya oralara geleceğiz.Sizinle ava gitmeyi çok arzu ederim.Rastgelsin.
__________________
Tamer AVLAR
İzmir Karşıyaka
A RH(+)
avlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-2012, 13:19   #20
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 36
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

Bazen havada suda bir terslik oluyor ve böyle saatlerce boşa kürek çekiyoruz.
Ama iskorpitler harika görünüyor. Çorba yapamıyorsanız fileto çıkarıp kızartabilirsiniz beyaz lokum gibi bir eti var.
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sığacık trança avı ladin99 DENİZ AVI (TEKNEDEN) 9 27-10-2011 14:38
30 Haziran 2011 Sığacık... Balikci Alp DENİZ AVI (TEKNEDEN) 36 07-07-2011 21:20
14.06.2011 Sığacık mercan keyfi Balikci Alp DENİZ AVI (TEKNEDEN) 19 17-06-2011 08:09
Sığacık, Deprem Raporu 06.02.2011 ibrahimz35 DENİZ AVI (TEKNEDEN) 12 14-02-2011 10:02
sığacık kopes avı ahmetkaptan FOTOĞRAFLARIMIZ 13 07-02-2010 17:39


Saat 19:58.