Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-01-2011, 01:18   #1
xnode
FCR/SGR
 
xnode kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.06.08
Şehir: İzmir
Mesaj Sayısı: 989
Varsayılan

İlginç bir tarif. Limon suyu içerisindeki laktik asit sebebiyle profesyonel aşçılar tarafından kırmızı etin terbiye edilmesinde kullanılır. Eti yumuşacık yapar. Laktik asit yağları çözdüğü için et dokusundaki yağları çözerek etin kendini salmasını sağlar. Ben balık etini terbiye etmede kullanıldığını ilk kez duyuyorum. Bir tek buğulama'da limon kullanıldığını biliyordum, hamsi buğulama ve sardalya buğulamada balığın liğme liğme olmasını sağlıyor. En kısa zamanda deneyeceğim.

Paylaşımınız için teşekkürler.
__________________

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...


Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balık Pişirme Teknikleri kral dolmuşcu2 Balık Yemekleri 9 25-04-2010 15:51
Balık pişirme teknikleri levrek Balık Yemekleri 6 22-02-2010 08:33
Ahtapot Ayıklama ve Pişirme Taygun KOCABIYIK Balık Yemekleri 4 25-11-2008 10:10
Küçük Bir Av paşalı DENİZ AVI KARADAN 7 31-10-2007 19:10
Lampuka Pişirme Tarifi Taygun KOCABIYIK Balık Yemekleri 12 31-10-2007 17:06


Saat 23:53.